Eilert Sundts gate 47 ble nylig solgt for 44 millioner kroner. Foto: Iván Kverme.
Eilert Sundts gate 47 ble nylig solgt for 44 millioner kroner. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Solgte to boliger for 95 millioner

Eiendomsutvikler Kristian Haug innkasserer 95 millioner kroner etter å ha solgt sine boliger på Bygdøy og Frogner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det brennhete boligmarkedet har gjort at Kristian Haug endelig har klart å selge Bygdøy-eiendommen sin i Christian Benneches vei 4 - attpåtil til en høy pris, skriver Finansavisen torsdag.

Etter å ha dumpet prisen fra en takst på 55 millioner kroner via 47 og 43 millioner har han nå fått 51 millioner kroner for eiendommen.

Håver inn 95 millioner

Ifølge Finansavisen kommer salget på Bygdøy på toppen av at han også har klart å selge den svært luksuriøse byvillaen i Eilert Sundts gate 47 på Frogner - denne for 44 millioner. Til sammen har han innkassert 95 millioner på de to boligsalgene.

- Jeg kan bekrefte at jeg har håndtert begge salgene. Utover det har jeg ingen kommentar, sier eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen til Finansavisen.

Ingen kommentar

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Kristian Haug til Finansavisen.

Haug startet salgsprosessen på Bygdøy tilbake i 2013 med pris på 55 millioner kroner. Da hadde han kjøpt en byvilla i Eilert Sundtsgate for 18 millioner kroner og igangsatte en massiv rehabilitering med et eventyrlig underjordisk garasjeanlegg med en egen dreieskive for å snu bilene i riktig kjøreretning. Anlegget har direkte adkomst til boligen.

Planen var å flytte fra Bygdøy til Frogner, men Haug klarte ikke å finne kjøpere til Bygdøy-eiendommen. Dermed bestemte han seg for å selge på Frogner i stedet og bli boende på Bygdøy. Nå har han valgt å selge begge.

Andre økonominyheter:
Donald Trump fikk nei - milliardær fra Larvik fikk ja
- Boliglånet vil glippe for mange