UTSOLGT: I høst ble prisen på de to gjenværende leilighetene i Heggelibakken 32 på Vinderen kraftig kuttet. Illustrasjon: Glomar Eiendom.
UTSOLGT: I høst ble prisen på de to gjenværende leilighetene i Heggelibakken 32 på Vinderen kraftig kuttet. Illustrasjon: Glomar Eiendom.Vis mer

Solgte to leiligheter på én dag for 30 mill.

I høst måtte Torbjørn Ek kutte prisen på Vinderen-prosjektet med inntil 3 millioner pr. leilighet. I mars solgte han de to siste på én dag, for totalt 30 millioner.

(Finansavisen): - Så lenge kjøperne ser og tror at de har tid, så tar de seg tid, men når man skjønner at det kommer andre på banen, da hopper kjøperne ned fra gjerdet. Det ser vi nå, sier Torbjørn Ek i Advokat Ek.

I fjor høst skrev Finansavisen om heftige priskutt i nyboligprosjektet Heggelibakken 32 på Vinderen i Oslo, som den Follo-baserte utbyggeren Glomar Eiendom står bak. Glomar Eiendom eies av Martin og Bjørn Ivar Flatgård.

Prosjektet i Heggelibakken 32 består av fire leiligheter og ble lagt ut i markedet før sommeren i fjor, samtidig som nyboligmarkedet bråbremset.

Prisen på leilighetene var satt til mellom 18,1 og 19,9 millioner kroner, men det var ingen villig til å betale, skriver Finansavisen.

Dermed ble prisene kuttet med inntil tre millioner pr. leilighet i september.

- Surret rundt grøten

I november omtalte Finansavisen igjen prosjektet, da var omsider to av leilighetene solgt etter priskuttene og bygging ble igangsatt. Men deretter har salgene av de to siste enhetene uteblitt - frem til rett før påske.

- Mange har surret rundt grøten. Så gikk nummer tre og da var det én telefon til neste på listen og da gikk det to på samme dag, sier Ek til avisen.

Dermed solgte han to leiligheter for tilsammen 30 millioner på én dag.

Leilighetene gikk ifølge avisen for henholdsvis 16,1 og 15,9 millioner kroner, og prosjektet er dermed utsolgt.

Totalt ble de fire leilighetene solgt for 65,6 millioner kroner. Hadde de gått for de opprinnelige prisene på mellom 18,1 og 19,9 millioner ville utbygger fått inn rundt 10 millioner mer.

Inkludert salget av de to leilighetene i Heggelibakken 32, har Ek samlet sett solgt boliger for 125 millioner kroner den siste måneden. Det inkluderer også to salg i bruktboligmarkedet, som begge er i pluss 30-millionersklassen, skriver Finansavisen.

Andre økonominyheter:

Sissener kom seg ut av Norwegian akkurat tidsnok
Røkke kjemper om milliardkontrakt
Borr-sjefen får med seg flere millioner etter ni måneder