Solgte venninna for 200 kroner

Jentegjengen i Rognan skulle gi venninna (15) en lærepenge og solgte henne til en mann for 200 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem jentene skal ha mishandlet venninna på det groveste før de solgte henne til en mann i 30-årsalderen for sex.

Jentene skal ha trengt penger, og etter mishandlingen møtte de en mann som var villig til å betale 200 kroner for å ha sex med den 15 år gamle jenta.

I et gammelt skur i utkanten av Rognan sentrum mishandlet jentegjengen venninna før de tvang henne til å prostituere seg. Mishandlingen skal ha vart i flere timer, skriver Avisa Nordland.

Mandag kveld skal jentene ha tatt kontakt med sin 15 år gamle venninne. De møttes litt i utkanten av Rognan sentrum, og etter hvert skal de ha mishandlet jenta på det groveste og påført henne store skader. Hun skal ha blitt lugget, slått, sparket, og stukket med nåler. Volden skal også ha vært seksualisert.

I følge avisa var det ingen vitner til den flere timer lange mishandlingen av jenta.

Jentegjengen skal etterhvert ha kommet i kontakt med en mann i 30-årene, og de skal ha tilbudt ham å ha sex med jenta mot at han betalte 200 kroner. Så skal de ha tvunget jenta til å bli med på dette.

Mannen skal ha hatt fullbyrdet samleie på en sofa inne i et gammelt og åpent skur på det nå nedlagte skipsbyggeriet, snaut 100 meter fra Rognan sentrum.

Etterpå skal jenta ha blitt mishandlet på nytt, angivelig fordi hun prøvde å stikke unna litt av pengene mannen hadde betalt for henne.

Hele styrken ved lensmannskontoret i Rognan jobbet natt til tirsdag med å få brakt inn de fem jentene, med verger for de yngste, til avhør.

- De har nå status som mistenkte for grov voldsbruk, sier politiadjutant Bjarte Walla ved Salten politidistrikt til avisa.

Barnevernet i Saltdal er koplet inn i saken. Jentene ble løslatt etter avhør, og er ikke undergitt noen form for restriksjoner.