TELEKOM: Anders Misund i EQT Partners solgte Ventelo til Telenor-utfordrer Phonero. Foto: Iván Kverme / Kapital
TELEKOM: Anders Misund i EQT Partners solgte Ventelo til Telenor-utfordrer Phonero. Foto: Iván Kverme / KapitalVis mer

Solgte Ventelo til sterk Telenor-utfordrer

Anders Misund i Broadnet Holding avviser at det var nødvendig å selge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Det Sveaas-dominerte telekomselskapet Phonero kjøper Ventelo fra Broadnet Holding for et ikke oppgitt beløp.

De to selskapene omsatte tilsammen for godt over en milliard kroner i fjor, med et samlet resultat etter skatt på 55 millioner kroner.Og med det tar Phonero mål av seg til å utfordre Telenor i bedriftsmarkedet.

- Phonero og Ventelo skaper en sterk og offensiv utfordrer i det norske markedet. Selskapene står godt til hverandre, samtidig som vi er fornøyd med utviklingen i Ventelo. Selskapet er en av markedets fremste leverandører av mobil- og fasttelefoniløsninger i bedriftsmarkedet og til offentlig sektor, sier styremedlem Anders Misund i Broadnet Holding og leder for EQT Partners i Norge.

Stygge tall Hvis man ser på regnskapene og bunnlinjen i Broadnet Holding, har det tilsynelatende vært noen tunge år.

I fjor var underskuddet på 227 millioner kroner, etter finanskostnader på 306 millioner kroner. De siste fem årene er det samlede underskuddet på 1,85 milliarder kroner.

- Broadnett bestod av to selskaper. Broadnett har vært gjennom en restrukturering og viser en positiv trend i første halvår, mens Ventelo går bra, sier Misund til Hegnar.no.

Nødvendig salg? Ventelo i sin nåværende form ble etablert i 2012 og gikk da med et underskudd på 51,7 millioner kroner. Forløperen til dagens Ventelo hadde underskudd også i de to foregående årene, på tilsammen over 75 millioner kroner.

- Ventelo har hatt god lønnsomhet etter at vi tok over og utviklet selskapet, sier Misund.

- Med slik tall kan det se ut som det var nødvendig å selge nå.

- Det var på ingen måte nødvendig. Vi har brukt et par år på å utvikle selskapet og så fikk vi en henvendelse fra Phonero, sier han.

- Og dere fikk et tilbud dere ikke kunne se nei til?

- Vi kom frem til en avtale som begge parter er fornøyde med, sier Misund.

500 mill. +? Uten sammenligning for øvrig handles Telenor til en P/E (Price/ Earnings) på 17,4 på årets forventede resultat på 6,43 kroner pr. aksje, og en P/E på 14,4 på et forventet resultat pr. aksje i 2015 på 10,1 kroner.

Skulle det vært lagt til grunn for Ventelo snakker vi kanskje om en pris på i overkant av 500 millioner kroner. For et selskap som Phonero kan vekstmål og ambisjoner imidlertid ha ha påvirket betalingsviljen på oppsiden.

Misund viser til at prisen er hemmelig og vil heller ikke si noe om hvilke multipler som gjelder for denne typen selskaper i øyeblikket.

Sveaas i kulissene Christen Sveaas og hans kumpaner er imidlertid noen smartinger og har helt sikkert ikke betalt mer enn høyst nødvendig.

Kistefos Venture Capital II DA eier 50 prosent av Phonero, og har Christen Sveaas, Johan Ditlef De Vibe, Åge Korsvold og Gunnar Jacobsen i kulissene som eiere.

Flere nyheter Take-off for kjendisfest i Bank Norwegian - kan aksjen doble seg igjen?
Meglergigant jekker opp Røkke-selskap
Nordmenn kjøper lykkepiller for 288. mill.