Solheim: - SV-krangelen er helt absurd

SVs utenrikspolitiske talsmann, Erik Solheim, kan ende opp som den store syndebukken på SVs landsmøte om halvannen uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Solheim var en av pådriverne for å få stortingsgruppa med på det omstridte vedtaket om NATO-bombing. Både Sosialistisk Ungdom og flere fylkesledere ønsker å fjerne ham som utenrikspolitisk talsmann for partiet.

- Det er absurd å gjøre min rolle og den interne krangelen i SV til et stort tema, samtidig som det nå begås folkemord på Balkan, sier en opprørt Solheim til Dagbladet.

- Jeg kjenner mange av de kosovoalbanerne som nå er på flukt. De er mine venner. For meg er dette dypt alvorlig, det handler om en tragisk krig. Jeg klarer ikke å forholde meg til et internt spill i partiet i en slik situasjon.

- Men de uttalelser og de standpunkter du har forfektet i denne saken er som partimedlem og ikke som privatperson. Slik sett er det vel relevant å be deg om kommentarer til at flere i partiet ønsker å fjerne deg som utenrikspolitisk talsmann?

- For meg handler dette først og fremst om hva som er rett og riktig i verden. Deretter får partiets standpunkter komme. Vi snakker tross alt om en krig, og ikke noen lek, sier Solheim.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer