STØRRE TYNGDE: Miljøvernminister Erik Solheim er villig til å overlate sin statsrådsstilling til andre SV-ere etter lederskiftet i partiet. Foto: Espen Røst / Dagbladet
STØRRE TYNGDE: Miljøvernminister Erik Solheim er villig til å overlate sin statsrådsstilling til andre SV-ere etter lederskiftet i partiet. Foto: Espen Røst / DagbladetVis mer

Solheim åpen for å forlate miljøvernministerposten

Miljøvernminister Erik Solheim er villig til å overlate sin statsrådsstilling til andre SV-ere etter lederskiftet i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solheim går langt i å peke på SVs nestleder Audun Lysbakken som sin etterfølger.

- Dersom SVs neste leder, etter alt å dømme Audun Lysbakken, vil bli miljøvernminister, så skal ikke jeg stå i veien for det, sier Solheim til Klassekampen.

Han mener at Miljøverndepartementet trenger større tyngde og at SVs neste leder må ta grep om miljøpolitikken.

Også forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland stiller sin stilling til disposisjon.

- Rokeringer i regjeringen er neste skritt etter at vi har valgt partileder. Det er helt opp til den nye ledelsen å bestemme hvem som skal være statsråder for SV i regjering, sier hun.

Ifølge avisen er det ventet at det vil komme endringer i regjeringens sammensetning i god tid før neste valg. Klassekampen viser til spekulasjoner om at Solheim, som i dag både er miljøvern- og utviklingsminister, skal få konsentrere seg fullt om utviklingspolitikken.

Hvis Aasland forlater sin post, kan det ifølge avisen ligge an til at kunnskapsminister Kristin Halvorsen overtar forskningspolitikken.

Mulige navn som nevnes som ny miljøvernminister er statssekretær Heidi Sørensen og stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen. Dessuten skal partilederkandidatene Heikki Holmås og Audun Lysbakken være aktuelle til denne posten. Hvis Lysbakken blir miljøvernminister, betyr det at hans nåværende jobb som barne- og likestillingsminister blir ledig.

(NTB)