Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solheim avslørte drosjejuks med takkebrev

Sendte brevet til feil mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV) mistet lommeboka da han tok drosje. Men før Solheim rakk å melde fra, hadde sjåføren levert lommeboka hjem på døren. Solheim sendte takkebrev, men til feil mann.

- Jeg ville gjerne hylle sjåføren for ærlighet, sier Solheim til Aftenposten.

Oslo Taxi fikk kopi av skrytebrevet, som ble skrevet på UDs brevpapir, men det Solheim ikke visste, var at det var lite å skryte av rundt driften av drosjeløyvet. Bak løyvet skjuler det seg nemlig en historie om bruk av falsk sjåføridentitet, mulig trygdemisbruk og svarte penger.

Solheims tabbe var å adressere brevet til feil mann, nemlig løyvehaveren. Dette er en 63 år gammel mann som siden august i fjor har vært i Pakistan. Dermed driver han i praksis løyvet ulovlig.

På spørsmål fra Aftenposten, sier 63-åringen at han verken har sett eller hørt om Solheims brev. Mannen forklarer at det er nevøen (40) som drev løyvet fram til han gikk konkurs i fjor. Nevøen har millionkrav mot seg etter svart drosjekjøring.

Flere i drosjemiljøet sier at 40-åringen kjører onkelens drosje. 40-åringen benekter at han kjører drosje, men innrømmer at det var han som åpnet brevet fra Solheim.

Oslo Taxi bekrefter imidlertid at 63-åringens identitetskort er brukt til å kjøre drosjen fra 11. februar til 2. mars i år, samtidig som mannen skal ha vært i Pakistan.

Informasjonssjef Lars Dolva sier at selskapet skal granske saken, og vurderer politianmeldelse. 40-åringen har ikke kjøreseddel, og hvis han kjører, er det ulovlig, og inntekten er trolig svart.

AVSLØRTE DROSJEJUKS: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV). Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
AVSLØRTE DROSJEJUKS: Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim (SV). Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media