- Solheim har påført dyr unødige lidelser og død

Sauebønder anmelder miljøvernministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Styret i Romedal og Stange Sau & Geit anmeldte mandag miljøvernminister Erik Solheim (SV) for brudd på norsk lov og stortingsvedtak.

- Solheim har utøvd en politikk som vi mener viser en elendig dyrevelferd, sier Kaj Teppen, leder i Romedal og Stange Sau & Geit til Nationen.

Bakgrunnen for anmeldelsen er rovdyrsituasjonen i Hedmark, som ligger i såkalt «grønn sone», der beitedyr skal prioriteres og ha fortrinn.

Teppen mener at det å ikke gi fellingstillatelse på den finsk-russiske ulvetispa som har tatt livet av 30 sauer i Stange den siste tiden, er i strid med rovviltforliket som ble vedtatt i Stortinget i 2004.

- Solheim har brutt norsk lov og stortingsvedtak. Han har gjennom sine underordnede byråkrater, statssekretær Heidi Sørensen (SV), miljøavdelingen hos fylkesmannen i Hedmark, og Direktoratet for naturforvaltning, påført husdyr unødige lidelser og død. Og på grunn av dette utsatt en hel yrkesgruppe av næringsdrivende for psykiske, fysiske og økonomiske plager, sier Teppen.

Anmeldelsen ble levert på Hamar politistasjon mandag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer