Solheim mener Moe svekker norske interesser

Statsrådkonflikt mellom miljøvernministeren og olje- og energiministeren på grunn av oljesandprosjektet i Canada.

STATSRÅDKONFLIKT:
Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) (t.v) refses av miljøvernminister Erik Solheim.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STATSRÅDKONFLIKT: Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) (t.v) refses av miljøvernminister Erik Solheim. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) mener at olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) svekker norske økonomiske interesser ved å forsvare oljesandprosjektet i Canada.

Moes forsvar av oljesand- og kullproduksjon har ikke gått upåaktet hen i miljøkretser. Solheim ser seg nå nødt til å blande seg inn i diskusjonen.

- Vi undergraver vår miljøpolitikk og vi undergraver faktisk norske økonomiske interesser hvis vi hevder at kull er helt fint og at verden trenger mer kull, og vi i tillegg argumenterer for at oljesand også er like bra, sier Solheim til Dagens Næringsliv.

For en måneds tid siden uttalte Moe på en reise i Kina at kull vil være viktig for verden i overskuelig framtid. De siste dagene har Moe under sin reise i Canada og USA forsvart Statoils oljesandprosjekt. Ved å gjøre dette bidrar Moe til å svekke argumentene for norsk gass, mener Solheim.

- Dette er stikk i strid med det vi lenge har sagt, nemlig at norsk gass er en del av miljøløsningen for Europa, fordi det erstatter kull og mer forurensende oljeprodukter som oljesand, sier Solheim.

Moe avviser at han forsvarer kull og oljesand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer