PÅ SYKEHUSET: Solheim møtte guttens far etter bilulykken. Her på sykehuset i Nampula, sammen med ambassadør Tove Bruvik Westberg. Foto: SIGURD FANDANGO
PÅ SYKEHUSET: Solheim møtte guttens far etter bilulykken. Her på sykehuset i Nampula, sammen med ambassadør Tove Bruvik Westberg. Foto: SIGURD FANDANGOVis mer

Solheim møtte Antony (9)

Overlevde ulykken med statsrådens bilkortesje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NAMPULA/OSLO (Dagbladet): En pressebuss i utviklingsminister Erik Solheims bilkortesje kjørte i går formiddag på den ni år gamle gutten Antony i Mosambik i byen Nampula. Gutten er på sykehus, men ser ut til å klare seg bra.

Møttes på sykehusetSolheim besøkte selv Antony inne ved sykesengen på kirurgisk avdeling på sentralsykehuset i Nampula i morges klokka 08.00 lokal tid, sammen guttens far faren.

- Gutten løp rett ut i gata, og det var en veldig alvorlig ulykke. Han er nå kjørt til sykehuset hvor ambassadørene og flere UD-folk også er, for å forsikre seg om at han får best mulig behandling, sa Solheim i går, til Dagbladet.

Bilene holdt rundt 60 kilometer i timen da gutten løp ut i veien. Delegasjonen var på en rundtur nord i Mosambik for å se på en del private norske investeringer. Deriblant en bananplantasje. Kortesjen var på vei tilbake til Nampula by, da ulykken skjedde.

Solheim tilbød seg å sende gutten til Sør-Afrika for bedre medisinsk behandling, men legene mente i går at de hadde kontroll. Nå virker det som alt ender godt for niåringen. Ifølge kirurgen ved sykehuset responderer gutten fint, og er etter forholdene i god form.

Hodescan Gutten skal til en hodescan i dag, men så langt er det ikke påvist hodeskader, opplyser sykehuset.

Solheim utsatte dagens program for å besøke gutten, men vil nå fortsette turen som planlagt.