Solheim provosert over Johnson-Sirleaf

Liberias president og fredsprisvinner Ellen Johnson-Sirleaf forsvarer kriminaliseringen av homofili.

FORSVARER KRIMINALISERING: Liberias president og fredsprisvinner Ellen Johnson Sirleaf har blitt hyllet for sitt arbeid for kvinners rettigheter, nå forsvarer hun kriminalisering av homofili. Foto: REUTERS/Afolabi Sotunde/Scanpix
FORSVARER KRIMINALISERING: Liberias president og fredsprisvinner Ellen Johnson Sirleaf har blitt hyllet for sitt arbeid for kvinners rettigheter, nå forsvarer hun kriminalisering av homofili. Foto: REUTERS/Afolabi Sotunde/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg blir provosert at slike holdninger fortsatt finnes. Dette er gammeldagse holdninger vi ikke kan godta, sier Solheim (SV) i en uttalelse.

- Menneskerettighetene gjelder alle. Vi kommer selvfølgelig til å ta opp dette med Liberia og presidenten, sier han videre.

- Visse tradisjoner Johnson-Sirleaf, som i fjor ble tildelt Nobels fredspris og hyllet i Norge for sin kamp for kvinners rettigheter, forsvarer kriminaliseringen av homofili.

- Vi har visse tradisjonelle verdier i vårt samfunn som vi ønsker å bevare, sier hun til The Guardian.

Liberiansk lov forbyr homoseksuelle handlinger, som i dag kan straffes med inntil ett års fengsel. Men to nye lovforslag vil innebære en betydelig skjerpelse og at homofile kan straffes med inntil ti års fengsel i Liberia.

Homofili er forbudt i hele 37 afrikanske land, og homofile utsettes mange steder for forfølgelse og overgrep.

Vanskelig - Mange homofile har det vanskelig, spesielt i Afrika. Norge jobber aktivt mot fordommene i alle land vi samarbeider med. Det er en hard kamp vi ikke kommer til å gi opp, sier Solheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer