Solheim (SV) møter kongen klokka 16

Blir ny miljøvernminister. Rykter om flere utskiftninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kongen har innkalt til et ekstraordinært statråd på Slottet i ettermiddag, i forbindelse med skifte av statsråd, melder NRK.no.

En veritabel rykteflom om snarlige statsrådsskifter satte sitt preg på regjeringens storslåtte feiring av toårsdagen for dannelsen av den rødgrønne regjeringen i går ettermiddag og kveld.

Selv om statsminister Jens Stoltenberg i går avviste å kommentere ryktene, får Dagbladet bekreftet av sentrale kilder at utskiftninger i regjeringen står for døren.

Nå melder NRK.no at Erik Solheim blir miljøvernminister og at stortingsrepresentant Heidi Sørensen blir statssekretær etter Henriette Westhrin, som flytter over til samme stilling i Miljøverndepartementet.Sørensen var regnet som en av favorittene til ministerposten da Helen Bjørnøy overraskende ble utnevnt for to år siden.

- Vi har store forventninger til  Solheim. Han har mye å ta tak i fra fra første dag, sier nestleder i Natur og Ungdom, Ingeborg Gjærum, til Dagbladet.no.

Hun mener at regjeringen ikke har vært i nærheten av å innfri løftet om at Norge skal bli et foregangsland i miljøsammenheng.Etter det Aftenposten.no erfarer kan Solheim få et dobbeltansvar i Regjeringen. I tillegg til miljø, kan han også bli satt til å administrere bistandsarbeidet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer