Solheim varsler omkamp om StatoilHydro-investering

Erik Solheim (SV) mener oljesand i Canada må få konsekvenser.

OMKAMP?Erik Solheim mener StatoilHydros investering i oljesand må få konsekvenser for hvordan staten bruker sitt eierskap i framtida. Selv er miljø- og utviklingsministeren imot at StatoilHydro bidrar til det omstridte oljesandprosjektet i Canada. Foto: SCANPIX
OMKAMP?Erik Solheim mener StatoilHydros investering i oljesand må få konsekvenser for hvordan staten bruker sitt eierskap i framtida. Selv er miljø- og utviklingsministeren imot at StatoilHydro bidrar til det omstridte oljesandprosjektet i Canada. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er ikke er glad for beslutningen om at StatoilHydro fortsetter med oljesandprosjektet i Canada. Nå ønsker han seg omkamp om StatoilHydros investeringer.

Tirsdag avviste generalforsamlingen i StatoilHydro, med olje- og energiminister Terje Riis-Johansens støtte, et forslag fra Greenpeace om å trekke seg ut av det omstridte oljesand-prosjektet.

- Ingen gladsakOverfor Dagbladet gjør Solheim klart uttrykk for at han ikke ønsker at StatoilHydro gjør lignende investeringer i framtida.

- Oljesand-investeringene i Canada er en veldig stor og omstridt beslutning. Debatten om oljesand er heller ikke en gladsak for StatoilHydro. Det er ingen sak som vil inspirere StatoilHydro til å gi selskapet den profilen det trenger, sier Solheim til Dagbladet. Etter det Dagbladet kjenner til har StatoilHydros investeringer i canadisk oljesand aldri vært oppe i regjeringen. Terje Riis-Johansen (Sp) har også offentlig forklart at han heller ikke har sett noen grunn til å legge seg opp i StatoilHydros forretningsmessige beslutninger. Mulig omkamp Vil Solheim forhindre lignende omstridte investeringer og fortsatt deltakelse i oljesandprosjektet i Canada, innebærer det i så fall tøffere politiske prioriteringer og hardere statlig styring på hva StatoilHydro ikke kan investere i. Solheim viser til de etiske retningslinjene for oljefondet som en mulig modell for framtidig eierskapsutøvelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer