Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solhjell: - SFO-ordningen trenger et løft

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) innrømmer at skolefritidsordningen (SFO) har vært stemoderlig behandlet.

VIL HA LØFT: Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell. Foto: Morten Holm / SCANPIX
VIL HA LØFT: Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men han er ikke enig med Forbrukerrådets direktør Randi Flesland i at det er vill vest-tilstander i SFO-Norge.
— Det er sterke ord. Det finnes veldig mange gode SFO-ordninger i Norge. Jeg har besøkt en del av dem selv. Men at det er behov for et kraftig løft for SFO, er det ingen tvil om. SFO har vært stemoderlig behandlet i forhold til den nasjonale satsingen på barnehage og skole, sier Solhjell til NTB.
Store forskjeller En undersøkelse Forbrukerrådet har foretatt viser store forskjeller både på pris og tilbud i skolefritidsordningen.
— Jeg hadde aldri trodd at det var så store forskjeller både på pris og tilbud, til og med innenfor samme kommuner. Vår undersøkelse viser at det er vill vest i SFO-Norge, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet.
Hun mener regjeringen må ordne opp i rotet.
— Jeg forstår at det føles urettferdig at nabokommuner har bedre tilbud til en lavere pris. Forbrukerrådet ber derfor regjeringen om å få på plass regler som sikrer et like godt tilbud i hele Norge, slik man har fått til i barnehagene, sier Flesland.
En landsomfattende undersøkelse Forbrukerrådet har gjennomført viser at SFO koster mer enn barnehage i hver femte kommune, det vil si i 77 av 430 kommuner.
Bedre kvalitet Solhjell sier at han mener det er viktig å få opp kvaliteten i SFO.
— SV mener vi bør innføre nasjonale standarder. Det er også viktig å få ned prisen. Vi foreslår at alle elever skal få en time gratis SFO om dagen, og vil ha makspris på resten av tilbudet, sier Solhjell.
Han presiserer at dette er forslag fra SV, men sier at regjeringspartiene er enige om at kvaliteten i SFO må opp.
— Begge de andre partiene er også klare når det gjelder retning på pris, sier han.
Forbrukerrådet vil ikke ha noen makspris på SFO, slik det er i barnehager.
— I dag er det slik at foreldrene skal betale det SFO koster. Vi har ikke noe krav om at dette bør endres. Spørsmål om maksimalpris på SFO er en politisk prioritering som må overlates til stortings- og lokalpolitikere, men vi har forståelse for at spørsmålet reises, sier Randi Flesland.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling