Bård Vegar Solhjell til WWF

Solhjell er ny leder i WWF

SV-profilen etterfølger Nina Jensen.

20170830 OSLO Bård Vegar Solhjell og Torger Micaelsen i Dagbladets valgbod. Begge forlater Stortinget etter denne perioden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
20170830 OSLO Bård Vegar Solhjell og Torger Micaelsen i Dagbladets valgbod. Begge forlater Stortinget etter denne perioden. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bård Vegar Solhjell er ansatt som ny generalsekretær i WWF Verdens naturfond, etter Nina Jensen.

Det skriver WWF i en pressemelding.

- Klima og miljø er viktigere enn alt annet viktig i åra som kommer. Det er ingen større utfordring for oss som mennesker. Jeg tror vi står overfor et tidsskille i klimapolitikken og at folk er klare for mye mer omfattende endringer og at det går an å få med politikere, næringsliv og mennesker på dette, sier Bård Vegar Solhjell til Dagbladet.

Som WWF-leder vil han satse mot næringslivet som en viktig driver i miljøarbeidet og på internasjonalt arbeid. I tillegg til klima vil naturmangfold stå høyt på hans agenda.

- Dyr som dør ut, havet som forsures og forurenses av plast, har til nå ikke fått den samme oppmerksomheten som klima. Men det kan være like store globale utfordringer som klimakrisa, mener Solhjell.

- Det jeg gruer meg til er å etterfølge Nina Jensen, som jeg mener er den fremste miljølederen vi har hatt i Norge de siste årene. Jeg bringer med meg en innsikt i norsk politikk og forvaltning om hvordan man kan få politiske resultater. Jeg tror jeg nyter allmenn respekt i alle partier sier Solhjell.

Den tidligere miljøministeren og stortingspolitikeren for SV starter i sin nye jobb 1.mars 2018. Solhjell kommer fortsatt til å være SV-medlem, men vil ikke ha noen verv for partiet.

- Jeg er fortsatt politisk engasjert, men dette er en annen måte å bruke engasjementet mitt på.

Solhjell har hatt flere jobbtilbud å velge mellom etter at han takket nei til gjenvalg til Stortinget i år.

- Jeg har tatt meg god tid og gikk for det jeg hadde mest lyst til.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer