Solhjell får NATO-omkamp i SV

Debatten om NATO, Russland og Ukraina i SV er ikke over. Når SVs landsstyre samles i slutten av november får nestleder Bård Vegar Solhjell omkampen han har bedt om.

NY RUNDE: Det blir en ny diskusjon om Nato i SV for nestledere Bård Vegar Solhjell og resten av partiet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY RUNDE: Det blir en ny diskusjon om Nato i SV for nestledere Bård Vegar Solhjell og resten av partiet. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV-ledelsen gikk på et nederlag på landsstyremøtet i september. Partileder Audun Lysbakken, nestleder Bård Vegar Solhjell og redaksjonskomiteen ville fordømme russisk aggresjon i Ukraina i en resolusjonen ført i pennen av Solhjell. Men teksten ble endret og landsstyret vedtok et forslag fra Internasjonalt utvalg der det heter at «NATO er en del av problemet, ikke en del av løsningen».

Etter møtet tok Solhjell opp kampen. I et oppslag i Dagsavisen fortalte han at han ikke kunne forsvare SVs NATO-vedtak. Nå skriver Ny Tid at saken skal opp på SVs landsstyremøte 29. november.

SV-leder Audun Lysbakken ønsker debatten velkommen.

- Jeg regner med at det er mange som er interessert i å diskutere dette, sier Lysbakken til Dagsavisen.

Han påpeker at «SV bør være tydelig på at Russland har hovedansvaret for det som har skjedd i Ukraina».

- Vi er kritiske til NATOs håndtering. Men det skal ikke være noen tvil om at SV mener det er Russland sin aggresjon som er problemet i Ukraina, sier han.

(NTB)