Solhjell og Holmås mener Lysbakken er svekket

Men vil fortsatt ikke ta opp igjen kampen om ledervervet.

TIDLIGERE UTFORDRER: Heikki Holmås trakk seg fram kampen om ledervervet fordi Lysbakken var mer populær i partiet. Både han og Bård Vegar Solhjell, som også har vært lederkandidat, mener Audun Lysbakken er svekket etter at han trakk seg som minister på mandag.  
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TIDLIGERE UTFORDRER: Heikki Holmås trakk seg fram kampen om ledervervet fordi Lysbakken var mer populær i partiet. Både han og Bård Vegar Solhjell, som også har vært lederkandidat, mener Audun Lysbakken er svekket etter at han trakk seg som minister på mandag. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge de to tidligere utfordrerne til ledervervet i SV, Heikki Holmås og Bård Vegar Solhjell, mener Audun Lysbakken er svekket som lederkandidat etter at han måtte gå av som statsråd.

- Det er forståelig at folk nå argumenterer mot at Lysbakken bør bli ny leder. Jeg oppfordrer folk til å diskutere saken. Men de som gjør det, må også love meg at de vurderer problemet ved det andre alternativet; å velge en annen, sier Solhjell til VG.

Han advarer SV-ere mot å bagatellisere alvoret i saken som felte Lysbakken.

- Til dem som sier han kunne ha fortsatt som statsråd, sier jeg nei, han kunne ikke det. For det var alvorlige ting som kom fram. Ingen må late som om saken styrker han, sier Solhjell.

Heikki Holmås er enig med Solhjell om at Lysbakken står svekket tilbake etter at Lysbakken mandag trakk seg som barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

- Alle skjønner at etter at han trakk seg som statsråd, er situasjonen nå en annen, sier Holmås.

Likevel understreker begge de to at de ikke kommer til å stille som motkandidater til ledervervet under landsmøtet på Lillestrøm i helgen.

Samtidig mener mange utsendte delegater til landsmøtet at Lysbakken burde trekke sitt lederkandidatur. Tilbakemeldingene fra 20 tilfeldig utplukkede delegater til landsmøtet er at Lysbakken kommer til å bli valgt til ny leder, men at det vil skje uten entusiasme.

(NTB)