Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solhjell (SV) hoppet over møtet med St. Sunniva- elevene

Driver SV-valgkamp i Akershus.

HOPPER OVER: SV-statsråd Bård Vegar Solhjell har ingen kommentar til at 104 elever står uten skoleplass ved St. Sunniva skole i Oslo, sier hans eget departement. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
HOPPER OVER: SV-statsråd Bård Vegar Solhjell har ingen kommentar til at 104 elever står uten skoleplass ved St. Sunniva skole i Oslo, sier hans eget departement. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Under dagens demonstrasjon for St. Sunniva skole stilte ikke Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) for å møte elevene som må slutte, etter påbud om rehabilitering som skolen ikke har råd til.

Med plakater og bannere med påskrifter som «Redd St. Sunniva» og «Norges første flerkulturelle skole» stanset demonstrantene først i regjeringskvartalet før de marsjerte videre til Stortinget.

Det var statssekretær Lisbet Rugtvedt (SV) som fikk oppgaven med å svare elevene og pressen på spørsmål.

- Statsråden er i Akershus på valgkamp. Det han har å si er det samme som meg, sier Rugtvedt til Dagbladet.

- Statlig ansvar
Byrådsleder Erling Lae (H) sendte i dag et brev til statsråd Solhjell (SV) med bønn om at regjeringen finner en løsning for skolens og elevene.

«Det er et statlig ansvar å sikre friskolenes økonomi. På denne bakgrunn ber vi departementet sørge for at St. Sunniva får drive videre, og at skolen likebehandles med andre skoler», skriver Oslos byrådsleder Erling Lae (H) i et brev til kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) og finansminister Kristin Halvorsen (SV).

BER SOLHJELL TA ANSVAR: Byrådsleder Erling Lae (H) i Oslo. Foto: Scanpix
BER SOLHJELL TA ANSVAR: Byrådsleder Erling Lae (H) i Oslo. Foto: Scanpix Vis mer

- Oslo bør ta ansvar
Rugtvedt understreket flere ganger at hun mener Oslo kommune bør ta ansvar for å hjelpe St. Sunniva med å unngå elevkutt.

- Sentrumsskolene er allerede sprengt. Det må jo være i Oslo kommunes interesse å bidra til en økonomisk løsning her, sier Rugtvedt.

Selv vil hun ha en revurdering av støtteordningene til privatskoler for å se på behovet for å dekke utgifter til bygningene skolene ligger i.

SVARTE: Lisbeth Rugtvedt, statsekretær i Kunnskapsdepartementet.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SVARTE: Lisbeth Rugtvedt, statsekretær i Kunnskapsdepartementet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Oslo bør bidra til en løsning. Jeg håper vi slipper et ping-pong spill mellom staten og Oslo kommune, sier Rugtvedt.

- Hva konkret vil dere selv bidra med?

- Vi kan ikke love noe, sier Rugtvedt

Departementet mener manglende penger til rehabilitering ikke er omfattende.

Solhjell (SV) hoppet over møtet med St. Sunniva- elevene

- Jeg kjenner ikke til at det er et omfattende problem. Men de store skolene uten rike onkler har har et problem, sier Rugtvedt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media