Solhjell tar over for Giske i Entra-saken

Bård Vegar Solhjell blir settestasråd for Trond Giske i den betente Entra-saken.

SETTESTATSRÅD: Etter det Dagbladet får opplyst er det ekstraordinært statsråd i dag for å oppnevne sette statsråd for næringsminister Trond Giske (Ap).  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SETTESTATSRÅD: Etter det Dagbladet får opplyst er det ekstraordinært statsråd i dag for å oppnevne sette statsråd for næringsminister Trond Giske (Ap). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det blir ekstraordinært statsråd tirsdag klokka 10.45.

Årsaken til at det skal oppnevnes settestatsråd for Trond Giske er å håndtere Entra-saken, og det er miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) som skal inn for Giske.

Avsløringer rundt det statlige eiendomsselskapet Entra har skapt sterke reaksjoner. Selskapet er heleid av staten.

Inhabil Adresseavisen har avslørt at et styrekupp 26. september førte til at Rune Olsø, en venn av næringsminister Giske, ble ansatt som administrerende direktør.

Giske har erklært seg inhabil når det gjelder Olsø, men er ifølge lovavdelingen i Justisdepartementet er han ikke inhabil når det gjelder selskapet Entra.

Utnevnelsen av Olsø som toppsjef i Entra skjedde uten at direktøransettelse var på agendaen, og mot styreleder Siri Hatlens stemme. En av de fire som stemte for Olsøs ansettelse var Ketil Fjerdingen. Ifølge Adresseavisen er han en venn av Olsø.

- Bør granskes Fredag ble det kjent at kontroll- og konstitusjonskomiteen skal sende et brev, initiert av Frp, til regjeringen der de ber om en redegjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer