SETTESTATSRÅD: Etter det Dagbladet får opplyst er det ekstraordinært statsråd i dag for å oppnevne sette statsråd for næringsminister Trond Giske (Ap).  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SETTESTATSRÅD: Etter det Dagbladet får opplyst er det ekstraordinært statsråd i dag for å oppnevne sette statsråd for næringsminister Trond Giske (Ap). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Solhjell tar over for Giske i Entra-saken

Bård Vegar Solhjell blir settestasråd for Trond Giske i den betente Entra-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir ekstraordinært statsråd tirsdag klokka 10.45.

Årsaken til at det skal oppnevnes settestatsråd for Trond Giske er å håndtere Entra-saken, og det er miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) som skal inn for Giske.

Avsløringer rundt det statlige eiendomsselskapet Entra har skapt sterke reaksjoner. Selskapet er heleid av staten.

Inhabil Adresseavisen har avslørt at et styrekupp 26. september førte til at Rune Olsø, en venn av næringsminister Giske, ble ansatt som administrerende direktør.

Giske har erklært seg inhabil når det gjelder Olsø, men er ifølge lovavdelingen i Justisdepartementet er han ikke inhabil når det gjelder selskapet Entra.

Utnevnelsen av Olsø som toppsjef i Entra skjedde uten at direktøransettelse var på agendaen, og mot styreleder Siri Hatlens stemme. En av de fire som stemte for Olsøs ansettelse var Ketil Fjerdingen. Ifølge Adresseavisen er han en venn av Olsø.

- Bør granskes Fredag ble det kjent at kontroll- og konstitusjonskomiteen skal sende et brev, initiert av Frp, til regjeringen der de ber om en redegjørelse.

- Dette kan være en sak for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Og konklusjonen jeg har kommet til er at den bør dit, sier Per Roar Bredvold (Frp) i næringskomiteen til Dagbladet.

TAR OVER: Bård Vegar Solhjell blir settestasråd for Trond Giske i den netente Entra-saken. Foto:Nina Hansen / Dagbladet
TAR OVER: Bård Vegar Solhjell blir settestasråd for Trond Giske i den netente Entra-saken. Foto:Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

I dag melder Adresseavisa at Rune Olsø ikke sto på lista til hodejegerfirmaet som anbefalte kandidater til toppsjefjobben i Entra.

Adresseavisen skriver også at Olsøs tilhengere i Entra-styret forsøkte allerede på et styremøte i mai å ansette Rune Olsø, uten å vurdere andre kandidater.

Dagbladet kommer tilbake med mer.