TREKKER SEG: Bård Vegar Solhjell (i midten) trekker seg som lederkandidat i SV. Her sitter han sammen med avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen og lederkandidat Audun Lysbakken (t.v). 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TREKKER SEG: Bård Vegar Solhjell (i midten) trekker seg som lederkandidat i SV. Her sitter han sammen med avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen og lederkandidat Audun Lysbakken (t.v). Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Solhjell trekker seg som lederkandidat i SV

Nå står det mellom Heikki Holmås og Audun Lysbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bård Vegar Solhjell trekker seg som lederkandidat i SV.

- Jeg trekker meg fordi jeg ikke har den nødvendige støtten som skal til, sier Solhjell, ifølge Aftenposten.

Lysbakken er favoritt Dermed står lederstriden som oppsto etter at SV-dronninga Kristin Halvorsen annonserte sin avgang på valgkvelden mellom Heikki Holmås og Audun Lysbakken.

- Til dere to gutter, vil jeg si: Lykke til godt valg. Vinneren får en viktig jobb med å lede SV, sier Solhjell.

Det er Audun Lysbakken som ansees som den største favoritten til ledervervet, mens Holmås sees på som litt for lik Halvorsen. Solhjell representerte høyrefløyen innenfor SV. Men fordi Holmås ble sett på som midt mellom Solhjell og Lysbakken, har han også blitt sett på som en god kandidat som begge fløyer kan enes om.

Solhjell med minst støtte En undersøkelse som Dagbladet denne uka har gjort blant en drøy tredel av partiets 1719 tillitsvalgte, kan tyde på at Solhjell var den av de tre kandidatene som hadde minst støtte innad i partiet.

Så mange som 57,8 prosent svarte at de ønsker Lysbakken som ny leder, mens bare 8,6 prosent ville ha Solhjell. 12,6 prosent vil helst ha Heikki Holmås, mens 21 prosent sier de ikke er sikre.

Solhjell innrømmer at han er «litt skuffet» over å måtte ta beslutningen om å trekke seg som lederkandidat, siden han jo meldte seg på for å vinne. Han forsikrer at han vil stå på for SV, og at han snart kommer med en bok om hvordan venstresiden skal komme på offensiven fram mot valget i 2013.