Solhjell vil ha habiliteten vurdert i gruvesak

På sin første dag som miljøminister.

VIL VURDERE SIN HABILITET: Allerede på første dag på jobben som miljøminister ba Bård Vegard Solhjell om å få sin habilitet vurdert i en gruvesak. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL VURDERE SIN HABILITET: Allerede på første dag på jobben som miljøminister ba Bård Vegard Solhjell om å få sin habilitet vurdert i en gruvesak. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøminister Bård Vegar Solhjell (SV) har bedt sitt eget departement vurdere om han er inhabil i saken som omhandler et mulig gruvedeponi i Førdefjorden.

Årsaken er at Solhjell i fjor gjorde det svært tydelig klart at han var motstander av deponiet, skriver Bergens Tidende. Allerede på sin første dag som statsråd ba han derfor Miljøverndepartementet vurdere om han er inhabil. Om nødvendig vil lovavdelingen i Justisdepartementet gjøre en endelig vurdering.

- I denne saken ønsker jeg å være helt trygg. Det tror jeg er fornuftig. Blir konklusjonen at jeg er habil, skal jeg sette meg inn i departementets utredning og vurdere saken, sier Solhjell til avisa.

SV og Arbeiderpartiet er uenige i gruvesaken, og næringsminister Trond Giske (Ap) har gjort det klart at han er tilhenger både av gruvedrift og sjødeponi i Naustdal ved Førdefjorden.

(NTB)