Solhjell vraket av SV

Kunnskapsministeren får ikke plass på valglista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunnskapsminister og nestleder i SV, Bård Vegar Solhjell, er vraket fra det endelige forslaget til stortingsliste for Akershus SV.

Flertallet i nominasjonskomiteen i Akershus SV satte i stedet Rannveig Andresen fra Ski på den sikre førsteplassen på lista.

Solhjell er nå helt ute av listeforslaget siden han ikke var interessert i annet enn en førsteplass.

Dermed blir saken avgjort ved kampvotering 6. november, melder NRK.

Andresen, som regnes for å tilhøre venstresiden i partiet, i motsetning til Solhjell, mener hun er bedre egnet enn Solhjell.

- Ja, i forhold til at jeg har bedre kunnskap om Akershus og Kommune-Norge og har kjent det på kroppen på en annen måte enn ham, så tror jeg at jeg kan tale saken til SV-erne i Akershus bedre enn ham. Kampvoteringer er aldri hyggelig, men samtidig har vi jo et luksusproblem når vi har to kandidater som nominasjonskomiteen mener kan gjøre en god jobb for Akershus, sier Andresen.

(NTB)

Solhjell vraket av SV
UT AV STORTINGET? Bård Vegar Solhjell er nestleder i SV og kunnskapsminister i regjeringen. Men nå står han i fare for å miste stortingsplassen. Foto: Scanpix
UT AV STORTINGET? Bård Vegar Solhjell er nestleder i SV og kunnskapsminister i regjeringen. Men nå står han i fare for å miste stortingsplassen. Foto: Scanpix Vis mer