Solid forsprang til Obama

- Vi ligger bak, det liker jeg, sier republikanernes kandidat John McCain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Demokratenes presidentkandidat Barack Obama har sikret seg et solid forsprang på sin republikanske rival John McCain, viser en ny måling.

Obama har nå 48 prosent av de registrerte velgerne i ryggen, mens 33 prosent sier at de vil stemme på McCain i høstens presidentvalg, viser en meningsmåling utført for Bloomberg og Los Angeles Times.

Mangler entusiasme

Det ser dermed ut til at bare et fåtall av Hillary Clintons tilhengere vil gjøre alvor av truslene om å stemme på Mc Cain. Ikke rart at Obama i går ba sine høyest ansette pengeinnsamlere om de kunne hjelpe Hillary med å betale gjeld.

Målingen viser også at McCain i motsetning til Obama sliter tungt med å vekke entusiasme blant sine egne.

45 prosent av de republikanske velgerne sier at de er entusiastiske til McCain, mens hele 81 prosent av demokratene sier det samme om Obama.

- Obamas velgere er mer motivert for å stemme, McCain kjemper fortsatte med å vinne fram hos noen av sine kjernegrupper, sier Susan Pinkus, meningsmålingsdirektør i Los Angles Time.

Før helgen ga en måling utført for Newsweek Obama et enda større forsprang på McCain, med 51 mot 36 prosent. Dette har ført til en drømmestart for demokratenes valgkamp.

KAPRER KVINNENE: Barack Obama har størst oppslutning blant kvinnelige velgere, og blant afroamerikanere og velgere fra andre etniske minoriteter. Foto: AP/SCANPIX
KAPRER KVINNENE: Barack Obama har størst oppslutning blant kvinnelige velgere, og blant afroamerikanere og velgere fra andre etniske minoriteter. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Ikke bekymret

Obama har størst oppslutning blant kvinnelige velgere, og blant afroamerikanere og velgere fra andre etniske minoriteter.

- En god nyhet for Obama er at han ser ut til å gjøre the bra på det som nå opptar de aller fleste velgerne, nemlig økonomi, legger Pinkus til.

Men McCain derimot kan trøste seg med at velgerne ser på ham som den mest erfarne kandidaten og stoler mest på ham i kampen mot terror.

Men på de fleste andre saker står hans demokratiske motstander sterkere, dette gjelder blant annet økonomi, helse og skattepolitikk. Obama blir også regnet som den kandidaten som bryr seg mest om den jevne amerikaner og som mest sannsynlig kan gjenoppbygge respekten for USA i utlandet.

På en valgkamp-kronerulling i California i går, innrømte McCain at han ligger på tydelig andreplass i president-kappløpet.

- Vi ligger bak, vi er i utfordrerposisjon. Det liker jeg å være, sier senatoren.

<B>LITE ENTUSIASME</B>: Den ferske målingen viser også at McCain i motsetning til Obama sliter tungt med å vekke entusiasme blant sine egne.