GODE TIDER: Kjell Inge Røkke kan trekke på smilebåndet etter de siste dagenes opptur i Philly Shipyard. Foto: Lise Åserud / NTB / Scanpix.
GODE TIDER: Kjell Inge Røkke kan trekke på smilebåndet etter de siste dagenes opptur i Philly Shipyard. Foto: Lise Åserud / NTB / Scanpix.Vis mer

Solid opptur for Røkke-aksje

Philly Shipyard skyter i været på Oslo Børs, til stor glede for Kjell Inge Røkke.

(Hegnar.no): Mandag i forrige uke valgte investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning å inkludere det Røkke-dominerte skipsverftet Philly Shipyard i sin anbefalte portefølje.

Det gikk ikke upåaktet hen.

Kurshopp

I løpet av samme dag hoppet aksjen 31,67 prosent, fra fredagens sluttkurs på 30 kroner til 39,50 kroner.

Han understreket at Philly for tiden sliter med tom ordrebok etter utgangen av inneværende kvartal, og selskapet er priset deretter.

I dagene som fulgte har aksjekursen fortsatt oppover, og i skrivende stund omsettes aksjen for 55 kroner (+5,77 prosent). Spørsmålet nå er selvsagt hvor lenge børsfesten vil være.

- Nå handles Philly rundt netto rentebærende kontanter, noe som tilkjennegir at verftet ikke lenger er priset som om det blir lagt ned, sier Myrseth til Hegnar.no.

Trenger nye ordre

Han understreker at den videre kursutviklingen i stor grad avhenger av om selskapet klarer å sikre seg nye ordrer.

- I så måte er det positivt at obligasjonseierne i AMSC i går godkjente endringen i lånebetingelsene. Dermed har AMSC mulighet til å legge inn bestilling på nye skip om de ønsker det, sier Myrseth til Hegnar.no.

- Personlig heller jeg mot at Philly klarer å lande noen av kontraktsmulighetene som sirkulerer der ute nå, og i så fall skal nok aksjen videre opp. Det haster imidlertid å få slike ordrer ettersom ordreboken er tom etter dette kvartalet. Om det ikke kommer noen ordrer i løpet av 2-3 uker vil jeg bli urolig, avslutter Myrseth.

Andre økonominyheter:
Advarer mot syv aksjer
Dette kan skape trøbbel for norsk økonomi