Nå kommer våren:

Solrik helg i vente, med stigende temperaturer

I helga kan Sør-Norge vente en skikkelig smak på våren, med fint vær og temperaturer opp mot 15 grader.

VÅR: Denne helgen får Sør-Norge en skikkelig smak av våren, først Østlandet, så Vestlandet. Det kan bli hele 15 grader på søndag.
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
VÅR: Denne helgen får Sør-Norge en skikkelig smak av våren, først Østlandet, så Vestlandet. Det kan bli hele 15 grader på søndag. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er mye finvær i vente denne helga. Østlendingene får finværet først, så får vestlendingene etter hvert også en smakebit på våren. Verst blir det for nordlendingene.

- Mot helga bygges det opp et høytrykk over Sør-Norge, som gir fint vær, særlig på Sør- og Østlandet, sier Aurora Stenmark, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Temperaturene vil stige flere steder framover. Søndag og mandag blir de fineste dagene og det kan bli opp til 15 grader i lavlandet i Sør-Øst.

Vestlandet får mer nedbør og skyer, men mot slutten av helga blir det bedre der også. Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane kommer best ut, mens det i Møre og Romsdal og Trøndelag vil komme mer regn.

Todelt med blanding i midten

Været i landet blir todelt denne helga, med fint i sør og verst blir det for folket i nord. Et lavtrykk mellom Nordkapp og Svalbard kan gi mye nedbør der.

- Høytrykket i Sør-Norge vil trykke lavtrykkene lenger nord, og det vil gå ut over Nord-Norge. De får det ikke spesielt vårlig, med mer vind og nedbør, sier meteorologen.

Det vil komme snøbyger og vind i stiv til sterk kuling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer