SOL:  Det blir mulig å kaste klærne over hele landet til helga.  Foto: Håkon Eikesdal
SOL: Det blir mulig å kaste klærne over hele landet til helga. Foto: Håkon EikesdalVis mer

Solskinn over hele landet til helga

Det er sol i vente! Men først blir det øsregn og tordenbyger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Dagen i dag har vært grå over det meste av landet, og bedre blir det ikke helt med det første.

Men hold ut - et rykende ferskt værvarsel spår sol i alle landets fylker til helga.
 
- For Sør-Norge ser vi en gradvis bedring fra fredag. I Nordland og Troms blir det en bedring fra lørdag, og også i Finnmark blir det sol på søndag, sier meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Først regn Først blir det regn. For Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal har meteorologisk sendt ut obs-varsel om at det lokalt kan bli mye nedbør i kveld og i morgen.

- Onsdag er det en litt blandet værtype. På Vestlandet og i Trøndelag kan det blir regn. I Agder, Telemark og lavlandet i Østlandet er det lettere, og det kan bli noe sol, sier Melhuus.

Torsdag er det ventet regn fra nord til sør.

- Det er et urolig vær, med nokså mye regn. Samtidig er det ganske varm fra Troms og sørover. Mange steder kan det bli tordenbyger. Hvor kraftig dette vil bli er vanskelig å si, men det er i sør det er ventet mest, sier meteorologen.

I Nordland, Troms og Finnmark blir det derimot kjøligere, med regn, nordavind og snø i fjellet.

Så sol Fra fredag vil altså sola spre seg fra sørnorge og siden norover.

- Lørdag blir det stort sett bra vær Sør i Norge, med sol og sommertemperaturer på 20 grader og vel så det. Søndag kan temperaturene stige enda mer, opp til 25 grader. I Nordland og Troms ligger temperaturene for lørdag på mellom 15-20 grader. Også i Finnmark kan det bli opp til 20 grader i indre strøk på søndag.

Vil godværet holde seg?

- Det er litt vanskelig å si. Fra mandag blir det mer skiftende igjen. Det kan hende det holder seg fint i nord. Også i innlandet på Østlandet kan det bli relativt varmt, men ved kysten er det litt mer utsatt, tror Melhuus.