Solskinnsdag i Guros hjembygd

De 800 innbyggerne i Guro Lies hjembygd er lettet over at jenta kom trygt hjem etter å ha vært på rømmen med kjæresten i tre uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Familien er lettet og glad for at Guro kom hjem, og nå ønsker de bare fred og ro, sier familiens pressetalsmann Rolf Gunnar Olsen.

Han står utenfor Guros skole i strålende solskinn og virker veldig lettet etter noen tøffe uker.

Guro ble funnet i Lappland i Sverige sammen med sin kjæreste Gandalf Andreas Kristensen mandag og ble fraktet med helikopter og bil slik at hun kom hjem tidlig tirsdag morgen. Nå vil familien bare slappe av for seg selv.

- Familien har ikke tatt stilling til om de ønsker å anmelde 25-åringen og vil ikke kommentere denne problemstillingen nå, sier Olsen.

Guros forsvinning har vært et stort samtaletema i den lille bygda.

- Forsvinningen var fullstendig overraskende. Hun var den vi minst ventet at skulle gjøre noe sånt, forklarer Guros tremening, Brita Skoglund (17) til NTB.

17-åringen beskriver forsvinningen som dum og uforståelig, men understreker samtidig at hun er glad og lettet nå.

Guros kjæreste, Gandalf Andreas Kristensen, sier til Dagbladet at han kan forstå at det blir vurdert som uansvarlig å dra av gårde med en 15-åring på denne måten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer