Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solskjær drømmer om Wembley

Manchester United spiller finale i mestercupen bare fire dager etter lørdagens FA-cupfinale mot Newcastle. Ole Gunnar Solskjær håper at det gir ham en mulighet til å få spille på Wembley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om United-manager Alex Ferguson ikke skulle innrømme det: Mestercupfinalen mot Bayern München i Barcelona onsdag er viktigere enn oppgjøret mot Newcastle på Wembley. Derfor er sjansen stor for at Ferguson velger å spare minst en av spissene Andy Cole og Dwight Yorke i FA-cupfinalen. Dermed kan drømmen gå i oppfyllelse for Solskjær.

- Jeg tror ikke noen der jeg kommer fra har spilt i en FA-cupfinale, så jeg håper å få sjansen, sier kristiansunderen til det engelske nyhetsbyråret PA.

Tapte 0-3

Solskjær har vært på banen i samtlige av Uniteds FA-cupkamper denne sesongen, og i omkampen i semifinalen mot Arsenal utgjorde han spisspar sammen med Teddy Sheringham. Så langt er innhoppet mot Arsenal i fjorårets Charity Shield-kamp Solskjærs eneste opptreden på Wembleys store gressmatte. Det var ingen hyggelig opplevelse, ettersom United tapte 0-3.

Den siste tiden har 26-åringen slitt med en kneskade. Nå mener han å være 100 prosent frisk igjen.

- Jeg håper bare at jeg får sjansen. Jeg er alltid klar, og forbereder meg til kampene som om jeg skal spille. Hvis jeg ikke slipper til fra start, kan det hende at jeg er innbytter, forteller Solskjær.

Fantastisk kjemi

Radarparet Yorke/Coles suksess kunne fort ha gjort Ole Gunnar Solskjær desillusjonert. I stedet roser han de to lagkameratene for deres suksess.

- Kjemien har vært fantastisk mellom dem. Jeg tror ikke noen i verden har spilt bedre sammen denne sesongen.

Selv har Solskjær fått sjansen 16 ganger fra start og har satt inn 17 mål. At han har kommet inn flere ganger som innbytter og scoret, har gjort Solskjær til en av United-fansens favoritter. Og til tross for lite spilletid har han ingen planer om å forlate Old Trafford.

- Jeg har aldri banket på managerens dør, og jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det noen gang. Den typen spiller er jeg ikke. Det er mer sånn at han kommer til meg og forteller meg hvorfor jeg ikke spiller, sier Solskjær.

Toppscorer

I sin første sesong for United ble han toppscorer. Det har vært vanskelig å følge opp, men den nybakte seriemesteren trives.

- Jeg føler at jeg har forbedret meg. Selv om jeg ble toppscorer i min første sesong, mener jeg at jeg har spilt bedre i år. Atmosfæren rundt laget har vært fantastisk, og vi har hatt følelsen av at vi ville vinne hver kamp, sier Solskjær og legger til:

- Hvis du ikke trives med å spille for Manchester United. Hva kan du da like å gjøre som fotballspiller?

(NTB)