Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solskjær er fortsatt knall rød - i Ap

Fotballstjerna fikk stormende applaus da han røpet hvor han hører hjemme i norsk politikk.

KOM PÅ BESØK: Ole Gunnar Solskjær gjestet Ap-landsmøtet. Foto: Arbeiderpartiet.
KOM PÅ BESØK: Ole Gunnar Solskjær gjestet Ap-landsmøtet. Foto: Arbeiderpartiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er nesten som på Old Trafford, dette. Det er rødt. Veldig rødt, sa den tidligere Manchester United-stjerna, Ole Gunnar Solskjær, etter at han hadde blitt ønsket velkommen av statsminister Jens Stoltenberg til Arbeiderpartiets landsmøte.

Sjefen ringte
Det var en litt nervøs Molde-trener som tok plass bak politikernes talerstol for å hilse landsmøte. Med henvisning til at datteren nettopp hadde underholdt på skolen og snakket på engelsk, kunne han ikke være dårligere.

- Der jeg kommer fra var det slik at når sjefen, (Alex red.anm) Ferguson, sa noe, så gjorde jeg som han sa. Nå har jeg flyttet hjem og her er det Jens som styrer. Så når han ringer, da kan jeg selvfølgelig ikke si nei, sa Solskjær til en landsmøtesal som omtrent gikk i oppløsning av ekstase.

Heier på Ap
Solskjær forteller gjerne hvilket lag han heier på i norsk innenrikspolitikk.

- Som du sa Jens, jeg spilte med rød dress i mange år. Jeg vet hvor jeg hører hjemme. Jeg er ganske rød. Jeg setter utrolig stor pris på den jobben dere gjør. Det er dere som har gjort dette landet til det det er. Det har gjort at mange har fått bli det de i dag har blitt, og som har gitt meg muligheter, sa Solskjær.

Hardt arbeid Han ville gjerne bidra med noen inspirerende ord fra fotballen til partiets mange politikere i salen.

- Kanskje jeg kan stå på framover og bidra litt. For politikk og fotball har det til felles at det handler om å stå sammen i et lag. Men det er en ting som en ikke kommer utenom; Det er hardt arbeid. Utenom hardt arbeid hadde jeg ikke vært den jeg er i dag. Jeg har stått på hardt og kjempet for å nå målene mine, sa Solskjær som kunne fortelle at han til og med trente julaften for å bli god.
Trumfer talent
Salen brøt ut i latter da Solskjær mente han ikke hadde hatt særlig til fotballtalent. Men fotballhelten hadde en undertone av visdomsord med til politikerne.

- Når du ikke har det største talentene i verden, må en ta vare på de små avenyen hvor en kan stå på litt ekstra. Hardt arbeid trumfer talent. Ferguson har lært meg en god del, men det er nok mest hjemmefra at jeg har lært om hardt arbeid.

Lagånd
Solskjær benyttet også sjansen til å snakke varmt om samarbeid og lagånd, også noe han har lært fra gamlesjefen i England.

- Enkelte politikere kan vinne debatter på tv, men det er bare dere som står sammen, som kan vinne valg. Er det noe dere i Ap vet og kan, så er det å vinne valg, det er jeg ganske sikker på, sa han til stor applaus.

Spissene i Ap
- Jens, Helga, Raymond, Jonas og Anne-Grethe og alle de andre spissene er viktige. Men de kan ikke gjøre jobben for dere. Det er opp til dere, alle sammen. Dere kan ikke skylde på Jens om dere ikke gjør det bra. Når jeg ser på alle dere tillitsvalgte her så vil jeg si at dere er priviligerte. Det sa alltid Ferguson også. Han sa alltid at jeg var priviligert som får spille på Manchester United. Det forplikter, sa han og la til:

- Det forplikter å være Arbeiderparti-mann. Jens sier det: Alle skal med. Dere får sikkert sjansen til å skinne alle sammen, det er jeg sikker på. Men dere må være rede når det er deres sjanse.

SOLSKJÆR SKAL MED: - Jeg skal ikke begynne i politikken, men nå har jeg nummeret ditt. Hvis det er noe jeg ikke er fornøyd med, så skal jeg nok si fra. Som kristiansunder skal jeg nok følge nøye med, sa fotballhelten da han kom og snakket til Aps landsmøte. Foto: Arbeiderpartiet
SOLSKJÆR SKAL MED: - Jeg skal ikke begynne i politikken, men nå har jeg nummeret ditt. Hvis det er noe jeg ikke er fornøyd med, så skal jeg nok si fra. Som kristiansunder skal jeg nok følge nøye med, sa fotballhelten da han kom og snakket til Aps landsmøte. Foto: Arbeiderpartiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media