Solskjær tapte for Se og Hør

Det er lov å ta bilder av kjente fotballstjerner på offentlige strender sammen med familien, selv om stjernene ikke vil fotograferes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solskjær klagde tidligere i år på at Se og Hør hadde laget en bildereportasje om hans familieferie på Sardinia i Middelhavet, men han fikk ikke medhold i utvalget, skriver Journalisten.

Tre av bildene i reportasjen viste familien på en sandstrand. Manchester United-spilleren mente oppslaget brøt med god presseskikk, fordi bildene ble tatt uten tillatelse fra ham selv eller hans manager.

Solskjær mente dessuten at bildene krenket privatlivets fred og at de ikke var av offentlig interesse.

Se og Hør på sin side viste til at stranden ligger ved hotellet, og at den er åpen for alle. De mente også at Norges største fotballstjerne må regne med omtale av sitt privatliv.

Pressens Faglige Utvalg sier i sin uttalelse at de har forståelse for at Solskjærs ferieopphold ikke var tiltenkt offent ligheten, og at familien har hatt ønske om å skjerme private handlinger.

Utvalget legger likevel størst vet på at bildene ble tatt mens familien befant seg på det som må oppfattes som et offentlig sted, hvor kjente personer må regne med at de kan bli fotografert. PFU legger også vekt på at feriebildene verken var krenkende eller oppsiktsvekkende.

(NTB)