Solstråler klare til skolestart

Viktor (9), Kristian (8) og Gautham (8) fra Oslo synes det er helt topp at sola skal skinne på første skoledag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Yes! Da kan jeg løpe i shorts og leke hele dagen sprudler Viktor Løvdahl Sørensen i strandkanten på Huk før han tenker seg litt om.

-  Nei, det kan jeg ikke. Jeg må jo jobbe på skolen, sier han.

Viktor og kameratene Kristian Valmo Andresen og Gautham Sivalingam tilbringer de siste dagene før skolen ringer inn til første time på stranda på Huk i Oslo. Og de strandfine dagene vil holde seg når skolen starter i store deler av landet neste uke og over neste helg.

Knall til uka

Men godværet kommer ikke før til uka. Fram til og gjennom helga blir det svært skiftende og lite sol. Øst- og Sørlandet kan likevel oppleve en del sol, men det er fare for regn på kveldene.

-  Neste uke starter knall i sør og øst. Det blir temperaturer opp mot 25 grader neste uke, sier meteorolog Bengt Michelsen i Cirrus Weather Center til Dagbladet.

Også resten av landet får gode augustdager til uka. Det blir forbigående lettere fra mandag i nord. Det samme gjelder for Midt-Norge og Vestlandet.

-  Temperaturene kan krype over 20 grader i disse landsdelene til uka, sier Michelsen.

 FULL SPRUT: Viktor Løvdahl Sørensen (9), Kristian Valmo Andresen (8) og Gautham Sivalingam (8) bruker de siste feriedagene på Huk. Nå blir det hardt arbeid på skolen framover. Foto: Bjørn-Owe Holmberg
FULL SPRUT: Viktor Løvdahl Sørensen (9), Kristian Valmo Andresen (8) og Gautham Sivalingam (8) bruker de siste feriedagene på Huk. Nå blir det hardt arbeid på skolen framover. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Vis mer

Børje Johansson i Meteorologisk institutt sier at det blir bedre vær til uka.

-  Det er tre sommeruker igjen. Det kan komme skikkelig godt sommervær i løpet av denne tida. Neste uke blir det i alle fall mindre nedbør og mer sol over hele landet, sier statsmeteorologen.

Frode Håvik Korneliussen i Storm Weather Center oppsummerer neste uke slik:

I nord blir det skiftende skydekke og perioder med sol. Midt-Norge får forholdsvis skyet vær, men opphold. Vestlandet vil likne veldig på Midt-Norge. Sør- og Østlandet får en bra uke med lange perioder med sol.

Kristian og Gautham skal starte i 3b på St. Sunniva skole i Oslo neste uke. De gleder seg mest til gymtimene, men kristendom blir også fint å komme i gang med igjen. Siden det blir så fint vær gleder de seg også til å spille fotball i alle friminuttene.

Fem kjærester

-  Da blir alle med og spiller. Det er mange som ikke er med når det regner, sier Gautham.

Kristian gleder seg ikke til å møte jentene igjen.

-  Det er ingen pene jenter på skolen. Hun forrige jenta jeg var kjæreste med ble jeg skilt med da hun ville jeg skulle bli pappa til barbiedokka hennes. Da sa jeg adjø og ha det, sier Kristian.

-  En gang hadde jeg fem kjærester! skyter Gautham inn.