Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Solstråler som lyste opp på skolen og i samfunnet

Mor og tre døtre blir gravlagt etter brannkatastrofen i Bergen.

GRAVLEGGES I DAG: De tre jentene, Norjin, Norjan og Rouhlat Othman og moren Malak Hauro som døde etter brannen i Ytrebygda begraves på Loddefjord gravplass. Først er det samling i Haukelandshallen der det er bønn og taler for de døde. Foto: Marit Hommedal,NTB Scanpix.
GRAVLEGGES I DAG: De tre jentene, Norjin, Norjan og Rouhlat Othman og moren Malak Hauro som døde etter brannen i Ytrebygda begraves på Loddefjord gravplass. Først er det samling i Haukelandshallen der det er bønn og taler for de døde. Foto: Marit Hommedal,NTB Scanpix. Vis mer

Mor og de tre døtrene fra Syria som omkom i den tragiske brannen hjemme i tomannsboligen i Søreidgrend i Bergen, blir gravlagt i formiddag.

Mor Malak Hauro (41) og døtrene Nohin (7), Rouhlat (9) og Noura (14), alle med etternavn Othman, mistet livet i ulmebrannen som startet da de kom hjem fra besøk tidlig forrige lørdag morgen.

HAUKELANDSHALLEN: De tre jentene og deres mor, som alle omkom etter brannen i Ytrebygda i Bergen forrige uke, begraves i dag. Video: Leif Stang Vis mer

Det starter med en seremoni Haukelandshallen, og de fire blir gravlagt i Loddefjord.

Flere hundre mennesker er samlet i Haukelandshallen.

- Det er ekstra tungt når unge mennesker som har hele livet foran seg, går boprt på denne måten. Vi sørger sammen med dere. Vi er her så lenge dere trenger oss. Ingen skal være aleine i sorgen, sa ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen, i sin tale.

Mor Malak Huaro kom fra Syria uten skolegang.

MOT OG TRE DØTRE: De fire kistene i Haukelandshallen i formiddag etter branntragedien forrige helg. Foto: Leif Stang / Dagbladet.
MOT OG TRE DØTRE: De fire kistene i Haukelandshallen i formiddag etter branntragedien forrige helg. Foto: Leif Stang / Dagbladet. Vis mer
GRAVLAGT: Begravelsesfølget med mor og de tre jentene på Loddefjord gravplass. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix
GRAVLAGT: Begravelsesfølget med mor og de tre jentene på Loddefjord gravplass. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix Vis mer

- Hun viste stor interesse for å lære norsk, sier en representant for Nygård skole.

Der gikk mor og døtrene på språkkurs.

Solstråler

Skolevenninner og lærere har holdt vakre minnetaler for jentene.

TIL LODDEFJORD: Kistene bæres ut av Haukelandshallen. Foto: Leif Stang / Dagbladet.
TIL LODDEFJORD: Kistene bæres ut av Haukelandshallen. Foto: Leif Stang / Dagbladet. Vis mer

De snakker om solstråler som lyste opp på skolen og i samfunnet de levde.

- Engler på jorda og nå engler i himmelen, sa venner.

Rektor Terje Tviberg ved Aurdalslia skole sier at hele familien var gode eksempler til etterfølgelse.

- De hadde med seg verdier og sin kultur hjemmefra, som har beriekt oss alle. Vi skal ha dem med oss i hjerte og sinn, sa rektor i sin tale. Det var på hans skole de to yngste jentene var elever. Den eldste gikk på Ytrebygda skole.

Etter seremonien i Haukelandshallen kjøres kistene til Loddefjord der det holdes muslimsk begravelse. I ettermiddag inviteres alle tilbake for kondolanser, matservering og bønn, et arrangement i regi av Bergen Moske.

BLOMSTER VED KISTENE: Minnesamlingen i Haukelandshallen er over etter en halvtime og fortsetter i Loddefjord. Foto: Leif Stang / Dagbladet.
BLOMSTER VED KISTENE: Minnesamlingen i Haukelandshallen er over etter en halvtime og fortsetter i Loddefjord. Foto: Leif Stang / Dagbladet. Vis mer