Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solte seg uten lov i fengselet

Kvinnelige fanger ved Bredtveit fengsel og sikringsanstalt er fratatt anstaltens populære, men likevel ulovlige solseng. En kvinnelig innsatt hadde fått med solsenga inn på en avdeling i kvinnefengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferdigsonet og friske i fargen har kvinner i lang tid kunnet forlate anstalten.

Men for en tid tilbake fikk direktør Dan Strømme kjennskap til solariet i avdelingen på Østensjø i Oslo - og dermed var det slutt.

Klaget

Men selve solsengsaken er ikke avsluttet. En innsatt har klaget direktør Strømmes svært upopulære vedtak inn for fengselsstyret i Justisdepartementet, som nå har ankesaken til behandling.

Den kvinnelige innsatte som hadde skaffet solsenga, hadde sjøl leid den, og leide den deretter ut til sine medinnsatte. Den innsatte drev altså butikk i anstalten, og prisen for litt sol skal ha vært 50- 100 kroner.

Solsenga skal ha stått i tilknytning til et trimrom.

Direktør Strømme skriver i et brev til fengselsstyret at spørsmålet fra innsatte om et solarium har vært reist mange ganger opp gjennom årene.

- Men ledelsen har hele tida sagt nei til dette av helsemessige grunner, skriver direktøren i brevet.

En kvinnelig innsatt, som har kontaktet Dagbladet, hevder at direktøren er helt på jordet når han nekter solarium ut fra helsemessige grunner.

- På jordet

Hun har en annen teori:

- Et solarium for oss som sitter inne kanskje over flere år, har tvert imot en helsebringende effekt. Et solbad er helsebringende både for kropp og sjel. Jeg håper fengselsstyret lytter til oss, og gjør om Strømmes vedtak, sier kvinnen.