Solum Larsen er under politiets kontroll

Helge Solum Larsen er under politiets kontroll på sykehuset der han er innlagt til behandling. Han er fratatt telefonen og kan ikke kommunisere med andre uten avtale med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): - Vi er opptatt av å sikre bevis i saken. Siktede skal ikke ha tilgang på telefon mens han er innlagt på sykehus. Vi ønsker å foreta avhør av ham så snart som mulig. I den forbindelse har vi dialog med helsepersonalet på sykehuset, sier politiadvokat Elisabeth Rød i Haugaland og Sunnhordland poitidistrikt til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere om politiet har tjenestemenn på sykehuset for å passe opp den siktede Venstre-toppen.

Informert mandag kveld Politiet i Haugesund ble først informert om en mulig voldtekt på Ryfylke Fjordhotell mandag kveld. I går formiddag klokka 09.30 kom den 17 år gamle jenten til avhør med politiet. Det var først da anmeldelsen om voldtekt ble levert.

Politiadvokat Elisabeth Rød vil ikke si noe om når og hvordan bevis er sikret på hotellet. Ledelsen ved hotellet har ikke vært kjent med voldtektsanmeldelsen før Venstre i Rogaland informerte om dette på en pressekonferanse i Stavanger tirsdag kveld.

- Vi har foretatt tekniske og taktiske undersøkelser i saken, og sikret åstedet så snart vi ble kjent med den mulige voldtekten mandag kveld, sier Elisabeth Rød.

Hvis hotellrommet er blitt ryddet og vasket etter den påståtte voldtekten, vil viktige bevis kunne ha blitt fjernet før politiet fikk sikret rommet.

- Sjokkerte Voldtekten skal ha skjedd i et av hotellrommene på Ryfylke Fjordhotell på Sand natt til søndag, etter at den 17 år gamle jenta forlot et nachspiel sammen med Helge Solum Larsen.

- Vi på hotellet ble nok like sjokkerte som alle andre da vi fikk vite om anmeldelsen av en voldtekt tirsdag kveld, sier hotellsjef Tina Cosette Asbjørnsen til Stavanger Aftenblad.

Nekter voldtekt Hun forteller at ingenting i stemningen blant gjestene fra Venstre tydet på at noe spesielt hadde skjedd søndag.

Helge Solum Larsen skal ha erkjent overfor venner i partiet at han hadde sex med den unge kvinnen, men han nekter for at det har vært en voldtekt.

Etterforskningsledelsen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt planlegger å avholde en pressekonferanse om saken klokka 1100 i dag.