Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sølvberg: - Jeg avlyste pressekonferansen

Generalinspektør Lars J. Sølvberg bekrefter at det var han som avlyste pressekonferansen om granskingsrapporten torsdag, fordi han ville at utvalget skulle legge den fram uten at han var til stede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pressekonferanse avlyst

I dag ble det innkalt til ny pressekonferanse hvor hele den avgraderte granskingsrapporten om økonomistyringen i Hæren ble presentert. Sølvberg beklaget at pressekonferansen forrige uke ble avlyst.

- Det hadde sitt utspring i mitt ønske om at utvalget skulle få orientere offentligheten uten at jeg var til stede. Jeg hadde da bare sett rapporten i grove trekk, sier han.

Ettersom han «ikke fikk anledning til å la andre presentere rapporten», valgte han å avlyse den tillyste pressekonferansen.

Sølvberg sier at medieoppmerksomheten om rapporten de siste dagene har ført til at utvalget likevel får presentere den fulle og hele rapporten.

- Årsaken til at dette utvalget ble nedsatt, var mitt sjokk på nyåret da jeg registrerte at Hæren sto bokført med et underskudd i hundremillionersklassen. Jeg ville sette ned et utvalg med så uhildede eksperter som mulig, folk som ikke hadde sitt daglige virke innen Hæren, sier han.

Sølvberg sier at Hæren ikke har tradisjon for å bruke penger den ikke har.

- Vi må finne årsaker, rette på feilene og bli bedre. Jeg er veldig takknemlig for rapporten, den har gitt meg mange gode innspill som stemmer godt overens med det som står i forsvarssjefens årsrapport og med de innspillene jeg har gitt til forsvarssjefens årsrapport, sier han.

Han forsikrer at det er gjort tiltak som sikrer bedre styring med økonomien enn Hæren åpenbart har hatt tidligere. (NTB)

• Hele granskingsrapporten leser du på nett sammen med pressemeldingen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!