Solveig Horne har ansvaret - nekter å svare

Likestillingsministeren nekter å si om hun støtter Ulf Leirstein eller likestillingsombudet.

ØVERSTE ANSVARLIG: Barne- og familieminister, Solveig Horne vil ikke si hva hun mener om partifellens ytringer, eller om hun er enig med likestillingsombudet sitt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet.
ØVERSTE ANSVARLIG: Barne- og familieminister, Solveig Horne vil ikke si hva hun mener om partifellens ytringer, eller om hun er enig med likestillingsombudet sitt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Likestillingsombud Sunniva Ørstavik refser justispolitiker Ulf Leirstein for å godta netthets mot Ap-politiker Hadia Tajik. Dagbladet har spurt øverste ansvarlig, likestillingsminister Solveig Horne, hva hun mener om Leirsteins utsagn og om hun er enig med likestillingsombudet sitt. Statsråden nekter å si hva hun mener.

- Statsråden har ingen kommentar til saken, skriver statsrådens kommunikasjonsavdeling i en epost til Dagbladet.

Ulf Leirstein trykket lørdag «liker »på følgende kommentarer om Ap-politiker på sin Facebook-side.

«Uheldig muslimdominans å ha Hadeda Taquia som leder i justiskomiteen».

«Er Hadia Tajik egentlig kjønnsmoden?»

Deretter sa han til Dagbladet at dette bare er harselering, at Tajik må tåle såpass, og at hvis man ikke gjør det, får man la være å delta i offentlig debatt.

Regjeringens eget likestillingsombud, Sunniva Ørstavik, mener at Leirstein tar lett på noe som er et alvorlig samfunnsproblem.- Når debatter dreies fra sak til fordomsfulle, krenkende og hatefulle uttalelser om en person eller gruppe, basert på visse kjennetegn som for eksempel kjønn, etnisitet, religion osv, er grensen nådd. Som stortingspolitiker har han makt, og et særlig ansvar for å bekjempe krenkende utspill og undertrykkelsen dette fører til, sier hun videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer