Solveig Horne stiller krav. Mener flyktningene må ta større ansvar

Ikke fornøyd.

IKKE FORNØYD: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne er lite tilfreds med at to av tre kvinnelige flyktninger ikke arbeider. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne er lite tilfreds med at to av tre kvinnelige flyktninger ikke arbeider. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyktninger i Norge må selv ta større ansvar for at de blir godt integrert, mener integreringsminister Solveig Horne (Frp).

- Vi vil stille høyere krav til den enkelte for å lære seg norsk slik at de kan få seg utdanning og skaffe seg arbeid, sier Frp-statsråden til Vårt Land.

Horne mener man må følge opp flyktningene bedre, norskopplæringen må bli mer kvalifiserende og arbeidsrettet, barna må tidligere i barnehage og skole, og kvinnene må følges opp tettere.

- Vi må stille krav om at de deltar på norskopplæringen, og kommuner har sagt at de skal følge opp dette.

Horne er ikke fornøyd med at 67 prosent av kvinnene som går gjennom programmet ikke er i arbeid etter to år.

- Det skal vi nå gjøre noe med, sier hun.

Norske kommuner har til nå i år bosatt 4.428 flyktninger, 21 prosent flere enn til samme tid i fjor. Det er fremdeles 5.228 som venter på å få et bosted. 316 er enslige mindreårige.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer