Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solveig Horne varsler endringer i barnebidraget

Vil ha slutt på misbruk av ordningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) håper at de nye reglene blir lagt fram for Stortinget før nyttår, skriver Nettavisen.

- Hovedmålet med forslagene er å gjøre barnebidragsordningen bedre, mer treffsikker og mer rettferdig, sier Horne til Nettavisen.

Et nytt forslag til endringer i reglene om barnebidrag og endringer i reglene for bidrag til barn som har fylt 18 år, blir sendt ut på høring tirsdag.

Vil forhindre misbruk av bidrag Regjeringen foreslår blant annet endringer i hvordan bidragene for barn over 18 år skal beregnes, og endringer som skal forhindre misbruk av bidrag.

- Bidragene etter 18 år blir gjerne høyere fordi barnetrygden opphører og ikke lenger trekkes fra ved beregning av bidrag. I tillegg blir det ofte mindre avtalt samvær mellom bidragsforelder og ungdom mot slutten av tenårene, slik at samværsfradrag faller bort. Bidraget blir dermed høyere. Forslagene vil bidra til at ordningen oppleves mer i samsvar med formålet, sier Horne i en pressemelding.

Regjeringen ønsker også at Nav skal få mulighet til å sjekke om ungdom studerer når de får bidrag til studier.

Vil at barnets inntekt skal trekkes fra Horne ønsker også at ungdoms inntekt ved siden av skolen som overstiger et minstebeløp, skal gis større betydning på bidraget enn det gjør i dag.

Forslaget gir også lavere bidrag for bidragspliktige med flere barn, da man ønsker å ta hensyn til stordriftsfordeler ved å ha flere barn i husstanden. 

NTB. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart