Solveig Horne vil endre loven i farskapssaker

Foreslår å fjerne alle tidsfrister.

ENDRER LOVEN: Solveig Horne (Frp) tar i dag bort alle tidsfristene på farskapssaker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ENDRER LOVEN: Solveig Horne (Frp) tar i dag bort alle tidsfristene på farskapssaker. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Regjeringen fjerner tidsfristene for å reise sak om farskap. Fra 2014 og fram til i dag må farskapstvister tas opp innen barnet er tre år, og kravet må fremmes innen et år fra mistanken først er fattet. 

Bestrides ikke farskapet innen disse tidsfristene, er ikke kravet juridisk bindende i dag. Men det vil barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) gjøre noe med. Hun vil at farskap framover skal kunne bestrides og kreves uansett hvor gammel barnet er.

Derfor vil Horne nå endre Barneloven. 

- Barn skal få vite hvor de kommer fra, det er en vesentlig del av oppveksten, og da kan ikke tidsfrister stå i veien. Det er mange barn som ikke vet hvem deres far er, og mange fedre som ikke vet om de er far eller ei, og vi gir dem nå all tid på å finne riktig biologisk opphav og avkom, bekrefter Horne til Dagbladet.   

Ikke tilbakevirkende Hun overrekker forslaget til lovendring av paragraf 6 i Barneloven til Kongen i statsråd klokken 12 i dag. 

I klartekst betyr dette at menn som ønsker å bestride et farskap, ikke behøver å gjøre det innen barnet fyller 3 år slik loven er i dag, dersom Horne får viljen sin. Samtidig kan menn som avviser et farskap også holdes ansvarlig til enhver tid. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer