Sølvi mente venninna rundlurte henne: Nå har hun vunnet i Høyesterett

Følte at livet var invadert og bitene kastet omkring. Har fått tilkjent erstatning på 478.000 kroner.

HÅPER PÅ POLITIET: - Jeg håper dommen kan gjøre politiet mer interessert i å ta tak i etterforskningen, sier Sølvi Henriksen Lervik om bedragerianmeldelsen hun har levert mot sin tidligere venninne. Her sammen med ektemannen Jo Arne Henriksen Lervik. Foto: Halldor Hustadnes
HÅPER PÅ POLITIET: - Jeg håper dommen kan gjøre politiet mer interessert i å ta tak i etterforskningen, sier Sølvi Henriksen Lervik om bedragerianmeldelsen hun har levert mot sin tidligere venninne. Her sammen med ektemannen Jo Arne Henriksen Lervik. Foto: Halldor HustadnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter mer enn to års kamp, fikk Sølvi Henriksen Lervik (47) medhold i Høyesterett, i saken hun har ført mot ei tidligere venninne.

Slik Dagbladet skrev mandag, stevnet hun den 40 år gamle kvinnen for å ha lurt til seg flere hundre tusen kroner, etter først å ha sikret seg Henriksen Lerviks personnummer, BankID og e-post. Dette skal hun ha greid ved å utgi seg for advokat og ved å utnytte tillitsforholdet mellom de to.

Nå har vunnet fram i den sivile rettssaken, og fått tilkjent erstatning på 478.000 kroner.

- Kan lure andre - Dette betyr veldig mye, sier Sølvi Henriksen Lervik, som tidligere har vunnet mot kvinnen i en fraværsdom i Oslo tingrett. Denne har nå blitt opprettholdt både i Borgarting og i Høyesteretts ankeutvalg, som enstemmig har avgjort at anken ikke kan føre fram.

Sølvi Henriksen Lervik er ikke alene om å ha dårlige erfaringer med den 40 år gamle kvinnen. Slik Dagbladet skrev mandag, har minst et titall rasende kreditorer hatt samlede tap i millionklassen, blant dem en rekke utleiere av dyre boliger i Oslo-området, og flere føler seg bedratt.

- Jeg håper dette er nyttig fordi det er andre som hun kan lure i framtida, og da vil det ligge en rettskraftig dom mot henne som er tilgjengelig. Hadde jeg visst at hun hadde en slik løpebane, hadde hun aldri fått røre verken telefonen min, pc-en, og langt mindre pengene mine, sier Sølvi Henriksen Lervik.

- Ble invadert 40-åringens advokat Sigurd Klomsæt avslår å gi Dagbladet noen kommentar. Det gjør også privatetterforsker Terje Holt Horslund, som har opptrådt som hennes representant overfor Dagbladet. Horslund har bedt Dagbladet om ikke å ta direkte kontakt med kvinnen.

Sølvi Henriksen Lervik sier dette om hvilke følelser hun satt igjen med da det gikk opp for henne hva som hadde skjedd.

- Det oppleves som at noen har invadert livet ditt, og tømt det, og kastet bitene rundt omkring.

Nå håper hun at resultatet i Høyesterett vil få betydning for politiets etterforskning av bedragerianmeldelsen hun og hennes ektemann Jo Arne Henriksen Lervik leverte inn for drøyt to år siden.

- Jeg håper dommen kan gjøre politiet mer interessert i å ta tak i etterforskningen, og se på det som en straffesak, sier hun til Dagbladet.

Mange i køen Til tross for seieren i Høyesterett, er det lite som tyder på at Henriksen Lervik med det første vil få utbetalt de til sammen 750.000 kronene hun har til gode i erstatning og saksomkostninger.

Mange har prøvd seg via namsmannen tidligere, og fått beskjed om at det ikke er noe å hente hos 40-åringen.

- Det er mange foran Sølvi i køen, dessverre, sier Henriksen Lerviks advokat Pål Christian Garlie i advokatfirmaet Pretor Advokat til Dagbladet.

Han forteller at dommen vil være rettskraftig i 10 år, og deretter kan gjenoppfriskes slik at den ikke foreldes da heller. Og så lenge den er rettskraftig, kan den brukes til å drive inn pengene hans klient er tilkjent.

- Prinsippsak Dermed er også Sølvi Henriksens ektemann Jo Arne Henriksen Lervik optimist - i hvert fall på lang sikt, hvis kvinnen senere skulle få tilgang til penger.

Noe annet er likevel vel så viktig, synes både han og kona Sølvi.

- Vi mener at dette er en prinsippsak, sier Jo Arne Henriksen Lervik.
- Det er på høy tid at noen går inn og stopper denne virksomheten, legger han til.

Også på Stortinget har de møtt forståelse, etter at de fortalte historien sin i Dagbladet.

- Jeg har full forståelse for at de som er berørt av dette føler det som et sterkt overgrep, sa første nestleder i justiskomiteen Anders Werp (H) til Dagbladet på tirsdag.