HÅPER PÅ POLITIET: - Jeg håper dommen kan gjøre politiet mer interessert i å ta tak i etterforskningen, sier Sølvi Henriksen Lervik om bedragerianmeldelsen hun har levert mot sin tidligere venninne. Her sammen med ektemannen Jo Arne Henriksen Lervik. Foto: Halldor Hustadnes
HÅPER PÅ POLITIET: - Jeg håper dommen kan gjøre politiet mer interessert i å ta tak i etterforskningen, sier Sølvi Henriksen Lervik om bedragerianmeldelsen hun har levert mot sin tidligere venninne. Her sammen med ektemannen Jo Arne Henriksen Lervik. Foto: Halldor HustadnesVis mer

Sølvi mente venninna rundlurte henne: Nå har hun vunnet i Høyesterett

Følte at livet var invadert og bitene kastet omkring. Har fått tilkjent erstatning på 478.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter mer enn to års kamp, fikk Sølvi Henriksen Lervik (47) medhold i Høyesterett, i saken hun har ført mot ei tidligere venninne.

Slik Dagbladet skrev mandag, stevnet hun den 40 år gamle kvinnen for å ha lurt til seg flere hundre tusen kroner, etter først å ha sikret seg Henriksen Lerviks personnummer, BankID og e-post. Dette skal hun ha greid ved å utgi seg for advokat og ved å utnytte tillitsforholdet mellom de to.

Nå har vunnet fram i den sivile rettssaken, og fått tilkjent erstatning på 478.000 kroner.

- Kan lure andre - Dette betyr veldig mye, sier Sølvi Henriksen Lervik, som tidligere har vunnet mot kvinnen i en fraværsdom i Oslo tingrett. Denne har nå blitt opprettholdt både i Borgarting og i Høyesteretts ankeutvalg, som enstemmig har avgjort at anken ikke kan føre fram.

Sølvi Henriksen Lervik er ikke alene om å ha dårlige erfaringer med den 40 år gamle kvinnen. Slik Dagbladet skrev mandag, har minst et titall rasende kreditorer hatt samlede tap i millionklassen, blant dem en rekke utleiere av dyre boliger i Oslo-området, og flere føler seg bedratt.

- Jeg håper dette er nyttig fordi det er andre som hun kan lure i framtida, og da vil det ligge en rettskraftig dom mot henne som er tilgjengelig. Hadde jeg visst at hun hadde en slik løpebane, hadde hun aldri fått røre verken telefonen min, pc-en, og langt mindre pengene mine, sier Sølvi Henriksen Lervik.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Ble invadert 40-åringens advokat Sigurd Klomsæt avslår å gi Dagbladet noen kommentar. Det gjør også privatetterforsker Terje Holt Horslund, som har opptrådt som hennes representant overfor Dagbladet. Horslund har bedt Dagbladet om ikke å ta direkte kontakt med kvinnen.

Sølvi Henriksen Lervik sier dette om hvilke følelser hun satt igjen med da det gikk opp for henne hva som hadde skjedd.

- Det oppleves som at noen har invadert livet ditt, og tømt det, og kastet bitene rundt omkring.

Nå håper hun at resultatet i Høyesterett vil få betydning for politiets etterforskning av bedragerianmeldelsen hun og hennes ektemann Jo Arne Henriksen Lervik leverte inn for drøyt to år siden.

- Jeg håper dommen kan gjøre politiet mer interessert i å ta tak i etterforskningen, og se på det som en straffesak, sier hun til Dagbladet.

Mange i køen Til tross for seieren i Høyesterett, er det lite som tyder på at Henriksen Lervik med det første vil få utbetalt de til sammen 750.000 kronene hun har til gode i erstatning og saksomkostninger.

Mange har prøvd seg via namsmannen tidligere, og fått beskjed om at det ikke er noe å hente hos 40-åringen.

- Det er mange foran Sølvi i køen, dessverre, sier Henriksen Lerviks advokat Pål Christian Garlie i advokatfirmaet Pretor Advokat til Dagbladet.

Han forteller at dommen vil være rettskraftig i 10 år, og deretter kan gjenoppfriskes slik at den ikke foreldes da heller. Og så lenge den er rettskraftig, kan den brukes til å drive inn pengene hans klient er tilkjent.

- Prinsippsak Dermed er også Sølvi Henriksens ektemann Jo Arne Henriksen Lervik optimist - i hvert fall på lang sikt, hvis kvinnen senere skulle få tilgang til penger.

Noe annet er likevel vel så viktig, synes både han og kona Sølvi.

- Vi mener at dette er en prinsippsak, sier Jo Arne Henriksen Lervik.
- Det er på høy tid at noen går inn og stopper denne virksomheten, legger han til.

Også på Stortinget har de møtt forståelse, etter at de fortalte historien sin i Dagbladet.

- Jeg har full forståelse for at de som er berørt av dette føler det som et sterkt overgrep, sa første nestleder i justiskomiteen Anders Werp (H) til Dagbladet på tirsdag.