Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solvik-Olsen mest markert av Frp-statsrådene

Viser undersøkelse blant Fremskrittspartiets medlemmer og tillitsvalgte

NYTER TILLIT: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen nyter stor tillit blant Fremskrittspartiets medlemmer og tillitsvalgte. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
NYTER TILLIT: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen nyter stor tillit blant Fremskrittspartiets medlemmer og tillitsvalgte. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har markert seg best av Frp-statsrådene i regjeringen, mener partiets grunnfjell.

Til tross for at Ketil Solvik-Olsen har måttet tåle hån fra media og knallhard kritikk fra opposisjonen om brutte bompengeløfter synes hans partimedlemmer og tillitsvalgte at han har taklet sin nye rolle som bomdiplomat og veiminister.

- Veldig hyggelig. Kjekt at folk setter pris på den jobben jeg gjør. Våre medlemmer har vært med på en utrolig spennende reise. Nå må vi fortsette å sette vårt preg på politikken, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

799 svarte 799 medlemmer og tillitsvalgte i Fremskrittspartiet besvarte Dagbladets e-postspørsmål:

«Hvilke av Fremskrittspartiets statsråder mener du har markert seg best i regjeringen? (Sett inntil tre kryss)»

65,2 prosent av Frp?s grunnfjell plasserer partiets nestleder Ketil Solvik-Olsen øverst på lista for jobben han gjør som samferdselsminister.

Deretter følger justis- og beredskapsminister Anders Anundsen med 58,9 prosent, knepent foran finansminister Siv Jensen med 58,6 prosent.

Listhaug fire På klar fjerdeplass følger landbruks- og matminister Sylvi Listhaug med 30,5 prosent. Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson plasserer på femteplass av Frp-medlemmene, mens olje- og energiminister Tord Lien er plassert på sjette.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne har markert seg minst, i følge Frp-undersøkelsen.

Favorittene Da Dagbladet gjennomførte en tilsvarende e-postundersøkelse blant Fremskrittspartiets medlemmer og tillitsvalgte i mai besvarte nærmere 1400 respondenter et spørsmål om hvem av Frp-toppene de helst ville ha i regjering.

Siv Jensen var ønsket av 91,4 prosent foran Ketil Solvik-Olsen 72,8 prosent. På de neste plassene fulgte Per Sandberg med 47,2 prosent, Anders Anundsen 46,2, Bård Hoksrud 40,9 og Carl I. Hagen 28,7.

Tre av Frp-favorittene havnet i regjering, mens Per Sandberg som kjent takket nei til Erna Solbergs tilbud om å bli statsråd og Bård Hoksrud fikk jobb som statssekretær i Samferdselsdepartementet.

Vis mer