STATSRÅDSKIFTER I MORGEN:

Solvik-Olsen ut av regjeringen - Dale ny samferdselsminister

- Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne, sier Ketil Solvik-Olsen.

KLAR FOR USA: Ketil Solvik-Olsen (46) forteller til Dagbladet at han trekker seg som samferdselsminister for å følge kona til legejobb i USA. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
KLAR FOR USA: Ketil Solvik-Olsen (46) forteller til Dagbladet at han trekker seg som samferdselsminister for å følge kona til legejobb i USA. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ketil Solvik-Olsen trekker seg som samferdselsminister og følger kona til legejobb i USA. Han blir erstattet av landbruksminister Jon Georg Dale, som utnevnes i statsråd i morgen formiddag.

Ved Ketil Solvik-Olsens fratreden mister Siv Jensen en sterk Frp-partner i regjeringen. Som hennes nestleder har Solvik-Olsen spilt en viktig rolle i det femårige regjeringssamarbeidet. Men nå er det altså slutt.

- Familien vår flytter til USA for et år. Kona mi har fått tilbud om en legestilling ved et stort barnesykehus i Birmingham Alabama. Da denne fantastiske muligheten dukket opp, var det bare å gripe den, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

Konas tur

46-åringen forteller at ektefellen lenge har tilpasset seg hans politiske karriere.

- Nå var det hennes tur. Kona har ofret seg for meg, nå stiller jeg opp for henne. Det er en avtale vi har hatt. Derfor takket jeg nei til gjenvalg til Stortinget i 2013. En stortingsplass binder oss for hele perioden, sier han.

I 2010-11 ukependlet kona til en annen by i 15 måneder.

- Å bo borte fra hverandre så lenge med små barn er langt fra ideelt. Derfor reiser vi sammen til USA. Nå er barna 12 og 10 år, så dette blir spennende for dem også med nytt land og nytt språk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer