Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solvik-Olsen vil skjerpe kravene til utenlandske sjåfører på vinterføre

- Ønsker å skape en felles forståelse.

 ØNSKER ENDRING:  Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen vil skjerpe kravene. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
ØNSKER ENDRING: Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen vil skjerpe kravene. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen vil stille høyere og felles krav til yrkessjåførers kompetanse for kjøring på vinterføre. Han tar opp temaet med representanter fra åtte EU-land.

- Jeg ønsker å skape en felles forståelse for hvilke utfordringer spesielt tungtrafikken representerer på vinterføre. Her har vi i Norge satt i gang en rekke tiltak for å bedre situasjonen, men jeg mener at dette er emner som også bør inn i felles europeiske kompetansekrav for yrkessjåfører, sier statsråden.

Før jul sendte han et innspill til EU-kommisjonen om felles kompetansekrav for kjøring på vinterføre. Samtidig har han skrevet til transportministre i flere land og foreslått at kjøring under vanskelige vær- og føreforhold skal inngå som en del av yrkessjåføropplæringen. Representanter fra disse landene samles torsdag på et seminar i den norske EU-delegasjonen i Brussel.

- Målet er å gjøre alle europeiske yrkessjåfører godt forberedt for å tilpasse kjøringen til vanskelige kjøreforhold på vinterføre, sier Solvik-Olsen.

Han viser til at regjeringen har satt i verk flere tiltak for å bedre sikkerheten og fremkommeligheten på norske vinterveier. Blant annet er antall kontroller av tunge kjøretøy økt, kravene til vinterdekk er skjerpet og det gjennomføres mer informasjonsarbeid overfor utenlandske sjåfører.

(NTB)

Hele Norges coronakart