Advarer badeturister

- Som å bade i blekemiddel

Politiet advarte om lagunen i fjor. Nå har de sendt ut en ny advarsel.

FARLIG: Politiet ber både lokale og besøkende om å ikke bade i denne lagunen i Derbyshire. Foto: Google Street View
FARLIG: Politiet ber både lokale og besøkende om å ikke bade i denne lagunen i Derbyshire. Foto: Google Street View Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett år etter at politiet først advarte mot å bade i lagunen som ligger midt i et steinbrudd, minner de nå både lokalbefolkningen og besøkende om at det fortsatt er farlig å bade i lagunen.

Vannet ligger i kalkbruddet som er kjent som Harpur Hill Quarry, og er blitt beskrevet som sannsynligvis «det farligste vannet» i Storbritannia.

Lagunen ligger i Derbyshire, sentralt i England.

UTROLIG: Den krystallklare isen gir fra seg en utrolig lyd som man skulle trodd ble tatt rett ut fra en science fiction-film. VIDEO: Ivan Larsson Vis mer

Høyt pH-nivå

Ifølge lokalavisa Yorkshire Live, som nå har skrevet om advarselen på nytt, er årsaken til at politiet går ut med advarselen, det høye pH-nivået i innsjøen.

SKJELETTER: Nødetatene i Colorado rykket ut etter å ha fått en telefon fra en snorkler som hadde sett hodeskaller og bein på bunnen av en innsjø. Video: LA Paz County Sheriff Vis mer

- PH-nivået gjør at det er som å bade i blekemiddel, sa politiet om vannet, sommeren 2020.

Politiet sier at de vil fortsette å overvåke lagunene, og oppfordrer samtidig til at ingen tar risikoen og svømmer i nedlagte steinbrudd.

Dødsfall

I 2019 ble liket av en 44 år gammel mann funnet ved steinbruddet. Årsaken til dødsfallet kommer ikke fram i artikkelen, men det ble ikke regnet som mistenkelig.

En mildt sagt mystisk sjøskapning forvirrer forskerne. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Et par måneder senere ble to brannmenn skadd under en øvelse ved innsjøen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer