- Som å bo i et gasskammer

Det er erklært krisetilstand i New Delhi etter at luftforurensningen har nådd et giftig nivå.

GIFTIG: Det er erklært krisetilstand i New Delhi etter at luftforurensningen har nådd et giftig nivå. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forurensningen i lufta er 20 ganger over maksimalnivået som er satt av Verdens helseorganisasjon (WHO), skriver BBC.

Som følge av det er det delt ut mer enn fem millioner masker til beboerne i den indiske storbyen. Skoler er stengt fram til torsdag.

- Dehli har blitt et gasskammer som følge av brenningen av åkre i nabostatene. Det er veldig viktig at vi beskytter oss fra den viktige lufta, skriver byens sjefsminister Arvind Kejriwal på Twitter.

Tar grep

Luftforurensningen når ofte en topp i november og desember, da statene i nærheten brenner åkerne før de starter produksjonen på nytt.

Storbyen innfører nå en rekke grep for å gjøre situasjonen mer levelig for innbyggerne. I tillegg til at skoler holder stengt, er det innført forbud mot å bygge hus og bygninger, samt bruk av fyrverkeri i forbindelse med feiringen av diwali.

For å unngå at trafikken skal fortsette å forurense på samme måte, jobbes det også med en ordning der man kan kjøre på spesielle dager etter nummerskiltene på bilen.

Et problem

Flere av verdens mest forurensede byer er i nettopp India. Ifølge FN har landet omfattende miljøproblemer. På grunn av ukontrollert utslipp av giftig avfall fra den voksende industrien, er 70 prosent av landets overflatevann forurenset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer