Navalnyj Novichok-forgiftet

- Som å etterlate en autograf

Nervegiften som ble brukt i et drapsforsøk på opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj peker «ekstremt sterkt» mot Russland.

EN AUTOGRAF PÅ ET ÅSTED: «Å forgifte Navalnyj med Novitsjok er i 2020 akkurat som å etterlate en autograf på et åsted for en forbrytelse», mener stabssjefen til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Foto: NTB Scanpix/Alexei Nikolsky, Sputnik
EN AUTOGRAF PÅ ET ÅSTED: «Å forgifte Navalnyj med Novitsjok er i 2020 akkurat som å etterlate en autograf på et åsted for en forbrytelse», mener stabssjefen til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Foto: NTB Scanpix/Alexei Nikolsky, Sputnik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Tysklands forbundskansler Angela Merkel onsdag fastslo at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble forsøkt drept med nervegiften Novitsjok, setter Navalnyjs stabssjef ord på det mange føler.

«Å forgifte Navalnyj med Novitsjok er i 2020 akkurat som å etterlate en autograf på et åsted for en forbrytelse. Som denne:», skriver stabssjef Leonid Volkov i en twittermelding.

Bildet som følger viser den russiske presidenten Vladimir Putins signatur.

At Putin står bak, eller i hvert fall Putins statsapparat, er det mange gode grunner til å tro.

De mest åpenbare er at Navalnyj er regnet som Putins verste fiende, og at Novitsjok knyttes sterkt og så godt som eksklusivt til Russland.

«Russland har oppfunnet det»

Da den russiske spionen Sergej Skripal og hans datter i 2018 ble forgiftet med Novitsjok i Salisbury i England, sa den avhoppede russiske kjemikeren dr. Vil Mirzayanov at Russland måtte stå bak.

Det begrunnet han på denne måten, i følge BBC:

«Fordi Russland er landet som har oppfunnet det, har erfaringen, gjorde det om til et våpen.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer