- Som å falle på asfalt

- Ta av skiene i utforbakkene, anbefaler Norges Røde Kors. Stygg bruddstatistikk i påskefjellet i sør.

- HARDT SOM BETONG:  Vanskelig og farlige forhold for skiløpere i fjellet i sør, løypene er harde som betong her i 1.100 meters høyde i dag mellom Storefjell og Skogshorn i Hallingdal, rapporterer kjentmann fra isløypene. FOTO: ARNE TVERVAAG.
- HARDT SOM BETONG: Vanskelig og farlige forhold for skiløpere i fjellet i sør, løypene er harde som betong her i 1.100 meters høyde i dag mellom Storefjell og Skogshorn i Hallingdal, rapporterer kjentmann fra isløypene. FOTO: ARNE TVERVAAG. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norges Røde Kors vil ikke skremme folk fra å gå på ski i snøfattige fjellområder i Sør-Norge, men advarer mot konsekvensene av å falle i isglatte og steinharde løyper.

Og faren for å «tryne» øker proporsjonalt med is og mindre muligheter for å styre.

- Å gå overende her, er som å falle på asfalt. Hotellet på Storefjell har satt opp en plakat til sine gjester, som vi anbefaler alle andre på påskefjellet i sør å ta hensyn til: ta av skiene og gå på beina i utforkjøringer, sier lederen av landsrådet i Norges Røde Kors hjelpekorps, Ole Gladsø, til Dagbladet i formiddag.

Bruddskader Han tilbringer påsken på Røde Kors' informasjonssentral på Golsfjellet, og kan rapportere om bruddskader som nærmer seg «verstingpåsken» i 2010.

- Så langt har vi hjulpet til med over 30 brudd- og forstuingsskader ute i løypende og 65 bruddskader i skianlegg. Og vi er bare tilstede i en firedel av alpinanleggene. Så det er sannsynlig at skadefrekvensen er høyere i anleggene enn vi har oversikt over, sier Gladsø.

På Golsfjellet i Buskerud har det vært sol og fint påskevær helt fram til i dag på tross av en «gnien» gradestokk som ligger under null om natta og sjelden har latt seg lokke til +10.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer