Raset i Gjerdrum:

- Som å gå på en vannseng

Å gå på golfbanen etter mye nedbør føles som å gå på en vannseng, forteller naboer til golfbanen på Gjerdrum. Deler av banen gikk med i kvikkleireskredet 30. desember.

MYE OVERVANN: Ingar Skallerud i bolgfeltet Vestvang stiller spørsmål ved om rørene som leder Tistilbekken under Fv 120 kan ha vært for små. Det mente Asplan Viak at de var, allerede i 2009. Men rørene ble ikke byttet, og ligger fortsatt der - nå under raset. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MYE OVERVANN: Ingar Skallerud i bolgfeltet Vestvang stiller spørsmål ved om rørene som leder Tistilbekken under Fv 120 kan ha vært for små. Det mente Asplan Viak at de var, allerede i 2009. Men rørene ble ikke byttet, og ligger fortsatt der - nå under raset. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ASK (Dagbladet): Overvann og erosjon er et hett tema når eksperter og lekfolk i disse dager diskuterer mulige årsaker til det fatale kvikkleireskredet på Ask i Gjerdrum. Raset tok 10 menneskeliv og et stort antall bygninger.

Pensjonistparet Ingar og Anneken Skallerud har bodd på Vestvang i Ask sentrum siden høsten 2016. Fra verandaen sin ser de ned på bekkedraget, Tistilbekken, som renner ned gjennom boligområdet og golfbanen. Nå er deler av bekkeløpet nede ved golfbanen forsvunnet under raset.

- Som nabo til bekken, ser vi hvor mye overvann som dreneres bort fra all utbyggingen på Ask. Bekken går fra Ask sentrum, ned til golfbanen og videre ned til fylkesvei 120. Det er også andre småbekker som renner ut i bekken fra Ask, forteller Ingar og Anneken Skallerud.

De fortsetter:

- Når vi har vært på golfbanen etter mye nedbør, føles det på enkelte steder som om vi går på en vannseng.

Har varslet lenge

Siden 2008 er det varslet om overvann og erosjon på og omkring golfbanen. Kommunalsjef plan og utvikling i Gjerdrum kommune, Berit Adriansen, bekrefter overfor Dagbladet at overvannsproblemet ikke er blitt løst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer