- Som å høre den Obama vi først ble kjent med

Jens Stoltenberg jubler for Obamas FN-tale.

MØTTES: Statsminister Jens Stoltenberg og USAs president Barack Obama møttes i New York i går. I dag er Jens Stoltenberg svært godt fornøyd med talen Obama holdt i FNs generalforsamling. Foto: POOL foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Dagens Næringsliv
MØTTES: Statsminister Jens Stoltenberg og USAs president Barack Obama møttes i New York i går. I dag er Jens Stoltenberg svært godt fornøyd med talen Obama holdt i FNs generalforsamling. Foto: POOL foto: Ørjan F. Ellingvåg/ Dagens Næringsliv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Obama holdt i ettermiddag norsk tid sin tale under åpningen av FNs generalforsamling i hovedkvarteret i New York.

- Helheten i talen var veldig bra. Det var en veldig god tale som på en veldig ordentlig måte trakk opp verdier og prinsipper både i forhold til hvordan verdenssamfunnet bør styres og felles utfordringer. Det var en stor invitasjon til samarbeid, sier Stoltenberg til Dagbladet like etter talen.

Han er selv i New York og mener et lite land som Norge må hilse velkommen at verdens fremste stormakt har en president som inviterer til samarbeid, og som vil bruke FN og folkeretten. I sin tale snakket Obama blant annet om hvordan Israel-Palestina-konflikten, borgerkrigen i Syria og forholdet til Iran bør løses gjennom diplomati og samarbeid.

Likner nobeltalen - Det var et optimistisk budskap. Selv om det er konflikter og grufulle ting som skjer, pekte han på at hovedbildet er at verden går framover. Han pekte selv på hvordan han hadde vært der Martin Luther King holdt sin tale og der Nelson Mandela satt i fangenskap og at det viser hvor mye verden har beveget seg de siste 50 åra, og kan fortsette å gå framover, sier Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer