- Som å legalisere selvmord

Opptil 700 kan få aktiv dødshjelp, sier overlege ved Ullevål etter Frp-forslag.

FLERTALL FOR LEGALISERING: Et flertall av delegatene på Fremskrittspartiets landsmøte gikk lørdag inn for å tillate aktiv dødshjelp i bestemte situasjoner. Her avgir Siv Jensen sin stemme i forbindelse med en annen avstemning. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
FLERTALL FOR LEGALISERING: Et flertall av delegatene på Fremskrittspartiets landsmøte gikk lørdag inn for å tillate aktiv dødshjelp i bestemte situasjoner. Her avgir Siv Jensen sin stemme i forbindelse med en annen avstemning. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Opptil 700 personer kan få hjelp til å ta sine egne liv hvis aktiv dødshjelp blir tillatt, slik Fremskrittspartiet (Frp) ønsker.

Det anslår overlege Morten Horn ved nevrologisk avdeling ved Oslo universitetssykehus, Ullevål. Han viser til erfaringer fra Nederland, som har praktisert aktiv dødshjelp i flere tiår.

- Dersom omfanget i Nederland skulle legges til grunn, innebærer dette 6-700 dødsfall i året, sier Horn til Aftenposten.

Etter forslag fra ungdomsorganisasjonen FpU vedtok Frps landsmøte lørdag å gå inn for aktiv dødshjelp i bestemte situasjoner. En forutsetning er at den omstridte praksisen reguleres av et strengt lovverk.

- Jeg er tror ikke Frp har tenkt nok gjennom hvordan et slikt lovverk skal utformes. Problemet er hvordan det skal avgrenses, og hvem man skal si nei til når det først er åpnet for aktiv dødshjelp. Dermed legaliserer man selvmord for dem som ønsker det, sier Morten Horn.(NTB)